Nieuws

Voor het eerst werd er een duo les georganiseerd voor het project De Held, waarbij met kinderen van 11-12 jaar wordt gepraat over pesten, discriminatie, racisme en zinloos geweld. De gelukkige school was Basisschool De Wegwijzer in Leidschendam, want er kwamen nu maar liefst vier ADO spelers mee naar de twee klassen!

Vaste docent Dennis werd deze keer ondersteund door Lambert, die met Ludcinio Marengo en Hector Hevel enthousiast werden verwelkomd door groep 7. Dennis gaf de les over het serieuse onderwerp in samenwerking met Ernestas Setkus en Mike Havenaar.

De beide klassen waren in groen-geel aangekleed en er was zelfs een lied ingestudeerd voor de ADO voetballers! Aan de hand van enkele filmpjes werden de onderwerpen besproken, en de kinderen waren wel even stil toen ze hoorden dat er maar liefst 10 keer een vol Kyocera Stadion met kinderen worden gepest in Nederland (er kunnen 15.000 kinderen in het Kyocera Stadion)! Ze weten ook een mogelijke oplossing: wees een Held door iemand te helpen die wordt gepest en laat hem of haar niet alleen.

Na afloop werd er nog kort even buiten (in de regen...) gevoetbald en konden de kinderen nog op de foto met de ADO spelers. Hector en Ludcinio gaven nog aan dat ze het een erg leuke les vonden en het belangrijk vinden dat de kinderen leren dat je niet moet pesten en discrimineren. Gelukkig was het daar iedereen over eens!