Nieuws

Ze hebben er wel een jaar op moeten wachten, maar inmiddels is de tweede groep van het EuroFIT programma bij ADO Den Haag van start gegaan. 29 mannelijke ADO Den Haag-supporters tussen de 30 en 65 jaar gaan de komende periode aan de slag om als team te werken aan het verbeteren van hun leefstijl. Dit doen ze door middel van beweeg- en informatiesessies en dit allemaal in en rondom het Kyocera Stadion!

Kick-off
Op dinsdagavond 1 november vond de kick-off voor de tweede EuroFIT groep plaats bij ADO Den Haag. Na een kort welkomstwoord en een introductie van de EuroFIT-trainers, was het de beurt aan de deelnemers om de Beweegovereenkomsten te ondertekenen. Robert Zwinkels was aanwezig namens het bestuur van ADO Den Haag in de Maatschappij om de overeenkomsten te overhandigen en natuurlijk om de deelnemers veel succes te wensen. Daarnaast werd ook direct gestart met een beweegsessie in de vorm van een rondleiding door het stadion, afgesloten met een wandeling op het hoofdveld van het Kyocera Stadion.

Het doel van het programma de komende twaalf weken, is om bewustwording te creëren bij de deelnemers en om hun leefstijl structureel te verbeteren. Inmiddels zijn er al drie bijeenkomsten afgewerkt en wordt er zichtbaar vooruitgang geboekt!

EuroFIT is een leefstijlprogramma dat, in samenwerking met het VU medisch centrum, wordt aangeboden bij ADO Den Haag. Het programma richt zich op een gezonde leefstijl, waarbij meer bewegen, minder stilzitten en gezonder eten centraal staan. In Nederland wordt het EuroFIT programma ook bij Vitesse, FC Groningen en PSV aangeboden. Het leefstijlprogramma wordt tevens gestart in Engeland, Portugal en Noorwegen. Hier doen clubs als Arsenal, Manchester City, FC Porto, Benfica en Rosenborg Ballklub mee aan het onderzoek.