Nieuws

Een kleine 40 gasten waren op woensdag 2 november in het Kyocera Stadion aanwezig voor de presentatie van ADO Den Haag in de Maatschappij over de maatschappelijke resultaten van seizoen 2015-16, en een terugblik op 20 jaar project De Held.

Een achttiental structurele projecten op het gebied van educatie, participatie en gezondheid werden toegelicht aan de partners en relaties van ADO Den Haag in de Maatschappij. In totaal hadden de projecten ca. 4.300 deelnemers uit de regio Haaglanden en was de stichting op incidentele basis o.a. betrokken bij activiteiten als de Voedselbank, Special Olympics, Schoolplein 14 en de Stadsspelen. Als afsluiting van de presentatie werd het jaarverslag 2015-2016 door bestuurslid Robert Zwinkels overhandigd aan Ed Deelen, beleidsmedewerker Sportbeleid van de gemeente Den Haag.

20 jaar De Held

In het tweede deel van de bijeenkomst werd teruggekeken op 20 jaar De Held. Op 12 april 1996 vond de eerste les De Held plaats in de wijk Escamp met de ADO spelers Gerald Sandel en Gavin Price. Jaarlijks werden 20 scholen bezocht en met kinderen uit groep 7 gesproken over pesten, racisme, zinloos geweld en homofobie. In 2011 ontving ADO Den Haag de Meer dan Voetbal Award van de stichting Meer dan Voetbal. Jens Toornstra en Lex Immers namen de prijs namens ADO Den Haag in ontvangst!
Karima El Yaakoubi was in 1996 betrokken bij de opzet van het project De Held vanuit haar functie bij stichting Welzijn Escamp, het huidige stichting MOOI. Zij vertelt haar publiek enthousiast over die beginperiode van De Held! Karima begeleidde de ADO spelers naar de scholen voor zes jaar. Er worden nog enkele filmpjes vertoond waaronder de eerste les, die werd uitgezonden op het Jeugdjournaal, en een filmpje met trainer Maurice Steijn, toen nog speler van ADO Den Haag.

Als afsluiting geven Karima en huidige projectleider Dennis van den Steen een miniles De Held aan de aanwezigen met de ADO spelers Danny Bakker en Gervane Kastaneer. Alle gasten gingen tevreden naar huis met een 'contract tegen pesten', getekend door Danny en Gervane!