Nieuws

In de herfstvakantie hoefden kinderen uit de stadsdelen Segbroek en Loosduinen zich gelukkig niet te vervelen. Hier werden namelijk leuke spel- en voetbalactiviteiten georganiseerd in het kader van het project Scoren in de Wijk. Op woensdag 19 oktober bij Sportpark de Verademing en op zaterdag 22 oktober op het Loosduinse Hoofdplein. Mede dankzij het enthousiasme van de kinderen en het weer dat ondanks de voorspellingen zomers aandeed, waren beide uitvoeringen zeer geslaagd!

LOOSDUINEN (Loosduinse Hoofdplein)
Op zaterdag 22 oktober stond Scoren in de Wijk in het hartje van Loosduinen op het Loosduinse Hoofdplein. Een prachtige locatie naast de plaatselijke Albert Heijn, die zoals gebruikelijk voor dit project een gezonde snack verzorgde voor de deelnemende kinderen, in de vorm van een flesje water en een stuk fruit.

Gedurende de hele middag konden kinderen onder andere testen hoe hard ze konden schieten, punten schieten in de gatengoal, wedstrijdjes spelen op de pannaveldjes en klimmen en glijden op de ADO Den Haag stormbaan! Nadat alle spelonderdelen waren voltooid kregen de kinderen een goodybag met daarin onder andere een Albert Heijn bidon, een poster van ADO Den Haag met de boodschap 'Geef Racisme de Rode Kaart' en een ondertekend deelnamecertificaat! 
Sommige kinderen waren speciaal voor deze gelegenheid naar het Loosduinse Hoofdplein gekomen, maar ook de toevallige voorbijgangers waren natuurlijk van harte welkom om mee te doen!

SEGBROEK (Sportpark de Verademing)
Op woensdag 19 oktober was Sportpark de Verademing de locatie waar Scoren in de Wijk werd uitgevoerd. Het unieke aan deze middag was dat niet alleen bovenstaande spelonderdelen werden aangeboden, maar dat ook jeugdspeler van ADO Den Haag o19 Kursat Cil aanwezig was. De kinderen mochten het tegen hem opnemen op het pannaveldje en velen maakten daar gretig gebruik van. Ook Kursat beleefde hier zichtbaar veel plezier aan, ook al was hij na afloop wel blij dat hij daarna vrij was en niet mee hoefde te trainen!

Scoren in de wijk is een project van ADO Den Haag in de Maatschappij waarbij verschillende voetbalgerelateerde spelonderdelen in parcoursvorm worden aangeboden voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Het belangrijkste doel is om de kinderen een leuke middag te bezorgen vol sport- en spelplezier. Daarnaast komen ook maatschappelijke thema’s zoals voeding, gezondheid en beweging aan bod. Albert Heijn draagt hier als samenwerkingspartner aan bij door een gezonde leefstijl onder jongeren te bevorderen, o.a. door deelnemers een gezond alternatief te bieden in de vorm van water en fruit.