Nieuws

Voor het project De Held brachten ADO Den Haag-spelers Mike Havenaar en Kevin Jansen op dinsdag 11 oktober een bezoek aan basisschool De Parkiet (groep 7) in Den Haag. De mannen kregen in de klas een geweldig ontvangst, want het hele lokaal was versierd in het groen en geel. Ook bijna alle leerlingen hadden kleding aan in de kleuren van ADO Den Haag.

Ondanks de mooie aankleding waren de onderwerpen wel serieus waar Havenaar en Jansen over kwamen praten, namelijk pesten, racisme en zinloos geweld. Dat gebeurde naar aanleiding van filmpjes die daarvoor werden vertoond. De spelers gingen met de kinderen in gesprek over hun eigen ervaringen met pesten en wanneer het precies plagen is. Ook kwam aan bod wat de leerlingen precies doen als ze te maken krijgen met zinloos geweld of discriminatie. Ook vanuit de school zelf gelden daar al regels voor. Na de les kreeg iedereen een gesigneerd t-shirt met het logo van De Held en een contract tegen pesten, mede ondertekend door Mike en Kevin. Daarna mochten de leerlingen nog even een potje voetbal spelen op het schoolplein met de spelers!

Sinds 1996 wordt in Den Haag het project De Held uitgevoerd en daarmee viert 'De Held' haar 20-jarig bestaan! Het is een samenwerkingsproject tussen ADO Den Haag in de Maatschappij en welzijnsorganisatie Stichting MOOI. Doel van het project is het leveren van een bijdrage aan de bestrijding van pestgedrag, racisme, zinloos geweld en homofobie.