Nieuws

Het werd een fantastische dag afgelopen zondag 9 oktober in en rond het Kyocera Stadion tijdens de Basic Fit Stadium Fun Run! Ruim 850 deelnemers renden mee op één van de drie afstanden: de Albert Heijn Kids- en FamilieRun van 1,5 km, de Azivo 5 km Run en de Basic Fit 10 km Run. Kyocera Documents Solutions ondersteunde de Business Run (5 en 10 km), waarbij businessteams het tegen elkaar opnamen.

Tussen half 2 en half 5 werd er in een zonovergoten Kyocera Stadion enthousiast meegedaan met de warming-up van Yuri Beekman en stond men gespannen achter de startlijn te wachten op het startschot. Bij de Kidsrun werd het startschot natuurlijk gegeven door Storky, de mascotte van ADO Den Haag. Storky stond ook bij de finish iedereen op te wachten!
De United Cheers, de cheerleaders van ADO Den Haag, hielpen Yuri met de warming-up voor de Azivo 5 km run en Fred Zuiderwijk, ambassadeur van ADO Den Haag in de Maatschappij, verwelkomde alle deelnemers op de finish en middenstip van het veld.

Voor de start van de 5 km mochten de stichting Bewegen tegen kanker en stichting ADO Den Haag in de Maatschappij uitleggen waar de opbrengst van de donaties naar toe gaat. Namens ADO Den Haag in de Maatschappij gaat het naar project De Held. Dit is een project dat al 20 jaar wordt uitgevoerd en waarbij ADO Den Haag spelers in gesprek gaan met kinderen van groep 7 over onderwerpen als pesten, discriminatie en zinloos geweld.
De Stichting Bewegen Tegen Kanker heeft het doel extra faciliteiten en activiteiten gerelateerd aan bewegen aan te bieden aan patiënten met kanker die buiten de gewone ziekenhuisfinanciering vallen. De deelnemers hebben speciaal voor deze twee goede doelen € 6.500 opgehaald!

Er waren alleen maar winnaars vandaag, maar de snelsten waren Tom de Bruyn (1,5 km in 5.52 minuten), Robin van den Bogaardt (5 km in 20.11 minuten) en Antonio Poveda Alvarez (10 km in 40.34 minuten)! Bij de vrouwen waren de snelsten resp. Suze Wassink (6.18 minuten), Vera Rog (24.47 minuten) en Kiki Anne (47.02 minuten). Iedereen kreeg een prachtige medaille en water en fruit, beschikbaar gesteld door Albert Heijn!
Het ADO Den Haag business team eindigde op een prachtige tweede plaats achter het snelste team van Basic Fit. Maar de gemeente Capelle a/d IJssel was voor de goede doelen de topper met een opbrengst van maar liefst € 693! Bij de 'individuelen' was Phyleen Mattaar degene met de hoogste opbrengst van € 612. Maar Phyleen had eigenlijk ook een sterk team achter haar staan van 8 vrouwen die ook allemaal meerenden!

De eerste Basic Fit Stadium Fun Run werd georganiseerd door InDeRunning en Epic Sports & Business. Daarnaast waren bij de organisatie betrokken Run2Day, GoFit RecoveryDrink, Starbalm, SWK Groep, Evorsa, SZEH en tientallen vrijwilligers. De hoofdsponsors waren Basic Fit, Azivo, Albert Heijn en Kyocera. Tot volgend jaar!