ADO Den Haag-keeper Robert Zwinkels is genomineerd voor de verkiezing "Maatschappelijk Speler Eredivisie 2016". Deze prijs, een initiatief van de Eredivisie CV en de VriendenLoterij, Maatschappelijk partner van de Eredivisie, wordt jaarlijks uitgereikt aan de Eredivisiespeler die zich het afgelopen seizoen op een bijzondere manier heeft ingezet voor de maatschappij. De andere gegadigden voor de prijs zijn Nathan Rutjes van Roda JC en Dirk Kuyt van Feyenoord. De Maatschappelijk Speler Eredivisie 2016 zal bekend worden gemaakt tijdens het Voetballer van het Jaar Gala op vrijdag 2 september. De winnende speler ontvangt naast een eervolle vermelding ook een cheque van 50.000 euro, beschikbaar gesteld door de VriendenLoterij. Dit bedrag komt voor de helft ten goede aan de club (voor het ontplooien van maatschappelijke activiteiten) en voor de andere helft aan een goed doel naar keuze van de speler.

Zwinkels: "We hebben een buitengewoon beroep en ik vind dat je dat ook in moet zetten om een maatschappelijk steentje bij te dragen." De doelman is op verschillende manieren nauw betrokken bij de maatschappelijke activiteiten van ADO Den Haag. Enerzijds is hij als bestuurslid van de stichting ADO Den Haag in de Maatschappij betrokken bij het maken van beleidsplannen en het afwegen van strategische keuzes. Verder fungeert Zwinkels nadrukkelijk als verbinder tussen het bestuur en de spelersgroep en daarmee tussen het beleid en de uitvoer.

De vakjury bepaalt, samen met het publiek, welke voetballer dit jaar uitgeroepen wordt tot Maatschappelijk Speler Eredivisie 2016. Op de website www.maatschappelijkspeler.nl kan iedereen tot en met vrijdag 26 augustus 2016 zijn stem uitbrengen. Onder alle deelnemers wordt een VIP-avond op het Voetballer van het Jaar Gala verloot (voor twee personen) en twee officiële Derbystar Eredivisie voetballen. Wacht dus niet langer en stem op Robert Zwinkels als Maatschappelijk Speler Eredivisie 2016!