Op woensdag 3 augustus organiseerde Coaches Betaald Voetbal alweer voor de 24ste keer het Nationaal G-Voetbaltoernooi bij BVV Barendrecht op Sportpark de Bongerd. Bij dit jaarlijks terugkerende toernooi spelen G-voetballers vanuit het hele land in échte tenues van clubs uit het betaald voetbal en worden ze gecoacht door de trainers en staf van desbetreffende profclubs. Ook ADO Den Haag was wederom vertegenwoordigd op dit grootschalige evenement!

Na de officiële opening en de teamfoto met Storky was het tijd om te gaan voetballen. Topscheidsrechters die wekelijks fluiten in de Eredivisie waren aanwezig om de wedstrijden in goede banen te leiden. De eerste wedstrijd moest het team van ADO Den Haag het net als vorig jaar opnemen tegen AZ. Waar deze wedstrijd toen nipt verloren ging, wist Gerry van Weelden zijn team dit jaar (gesterkt door de aanmoedigingen van Storky) na een 2-0 achterstand knap terug te brengen tot een 2-2 gelijkspel. Een goed begin, zeker in de wetenschap dat de staf in de loop van de dag aangevuld zou worden met Ekrem Kahya en keeperstrainer Raymond Mulder.
Ondanks het goede spel en de tactische aanwijzingen in de vervolgwedstrijden tegen PEC Zwolle en NAC Breda werden beiden helaas verloren. Het team werd wel beloond in de laatste wedstrijd tegen FC Volendam, waarmee het toernooi toch nog winnend werd afgesloten.

De staf van ADO Den Haag heeft genoten van de sportiviteit, het respect en het plezier wat de deelnemers uitstraalden. De bondscoach Danny Blind sloot de dag tijdens de prijsuitreiking af met de boodschap “Iedereen is deze dag een winnaar!” en dat konden alle aanwezigen beamen!