Nieuws

Vrijdag 3 juni stond bij WZH Nieuw Berkendael de dag in het teken van de Europese voetbal Kampioenschappen 2016 in Frankrijk. Het project, genaamd het EK van Nieuw Berkendael bestond uit een ochtend- en middagprogramma. Tijdens het ochtendprogramma werden er allemaal voetbal gerelateerde activiteiten opgezet speciaal voor de cliënten van Nieuw Berkendael. De activiteiten bestonden uit Jeu de bal, Gaten schieten, Kegel schieten, Mik de bal en Penalty schieten. De cliënten hadden een fantastische ochtend waarbij zij erg veel plezier hadden en in beweging waren.

Tijdens het middagprogramma kwamen ADO Den Haag OldStars naar Nieuw Berkendael voor een clinic Walking Football. De Walking Football clinic vond plaats op het voetbalplein voor Nieuw Berkendael. Alle cliënten werden naar buiten begeleid om naar de clinic te kijken of deel te nemen. Het was een erg groot succes, de cliënten hadden een onvergetelijke middag. De mannen van ADO Den Haag deden eerst een demonstratiewedstrijd om de cliënten te laten zien wat Walking Football inhoudt. Vervolgens mochten de cliënten de sport zelf ervaren. Er werden kleine partijtjes van 5 tegen 5 gehouden. Als afsluiting van de middag werd er een penalty shoot-out gedaan tussen de cliënten. De winnaar kreeg als prijs  een ADO Den Haag (trainings-)shirt.

De clinic Walking Football is na de succesvolle middag voor herhaling vatbaar! Volgend jaar weer bij WZH Nieuw Berkendael!!

Milan van Schaijik - WZH/Mondriaan