Op maandag 25 april, geboortedag Johan Cruyff, is een Schoolplein 14 bij SBO de Vliethorst geopend. Dit is een initiatief van de Johan Cruijff foundation. De ADO Den Haag spelers Mike Havenaar en Timothy Derijck openden de speelplaats op spectaculaire wijze. Daarna lieten zij hun kunsten zien op het voetbalveld en speelden ze een wedstrijdje 5 tegen 5 met enkele leerlingen. Tevens werd hun conditie getest op de hardloopbaan. Ook hier namen ze het op tegen enkele leerlingen.

Na deze zware uitputtingsslag zijn de ADO spelers geduldig alle klassen langs gegaan om groepsfoto’s te maken en handtekeningen uit te delen. Ondanks het slechte weer hebben de kinderen van SBO de Vliethorst een onvergetelijke ochtend gehad!

Schoolplein14 is een initiatief van de Johan Cruyff Foundation en heeft als doel alle leerlingen uit het primair onderwijs uit te dagen en te stimuleren om met elkaar te spelen en te sporten.
Op dit moment zijn veel schoolpleinen van basisscholen saai en dagen niet uit om te bewegen. Met een paar kleine aanpassingen kunnen er schoolpleinen gecreëerd worden waar leerlingen structureel meer worden uitgedaagd om tijdens en na schooltijd samen te spelen en te sporten. Op het schoolplein worden lijnen en kleurvakken (coatings) aangebracht zoals een goal op de muur, een speelcirkel of een stukje atletiekbaan.