De Eredivisie staat deze en volgende week in het teken van de gezonde maatschappelijke activiteiten van Eredivisieclubs en hun voetballers. Bij de clubs worden verschillende evenementen en clinics georganiseerd die in het teken staan van een gezonde leefstijl.

De aftrap voor de 'Maatschappelijke Speelronde' vond woensdagmiddag plaats bij PEC Zwolle. "Profvoetballers doen meer dan voetballen alleen", zegt Jacco Swart, directeur van de Eredivisie. "Samen met hun clubs maken ze supporters bewust van een gezonde leefstijl. Op scholen en in woonwijken maken ze werk van gezond bewegen. Tijdens deze speelronde plaatsen we de schijnwerpers daar op."

In het kader van de wedstrijd van komend weekend, Vitesse – ADO Den Haag, organiseren deze beide clubs op zaterdag een wedstrijd rond het thema gezonde leefstijl. Profvoetballers weten wat er voor nodig is om fit te zijn. "Voldoende bewegen, goed eten en verantwoord omgaan met, alcohol, slapen en herstel. We weten dat het goed is voor je gezondheid. Maar doen we er ook wat mee?", zegt Ron Jans, trainer van PEC Zwolle. "Daarom helpen de Eredivisieverenigingen graag een handje door supporters bewust te maken van een gezonde leefstijl."

Jans en Swart deden de aftrap voor de Maatschappelijke Speelronde. Dat deden ze samen met een aantal mascottes van de Eredivisie, waaronder Storky van ADO Den Haag, OldStars, speelsters van PEC Zwolle Vrouwen en kinderen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

ADO Den Haag en Vitesse zijn beide betrokken bij het project EuroFIT. EuroFIT heeft als doel om een leefstijlprogramma te ontwikkelen en uit te voeren dat door voetbalclubs wordt aangeboden aan haar supporters. Het programma richt zich op een gezonde leefstijl (meer bewegen, minder stil zitten en gezonder eten) en wordt aangeboden bij de club, bijvoorbeeld in het stadion of op het trainingsveld.

Zaterdagmiddag 9 april gaan de deelnemers van EuroFIT ADO Den Haag en Vitesse de sportieve strijd met elkaar aan in het kader van de Maatschappelijke Speelronde. Na afloop gaan beide groepen hun club aanmoedigen in het Gelredome!

Onder de noemer van ADO Den Haag in de Maatschappij en ADO Powervrouwen organiseert ADO Den Haag jaarlijks vele maatschappelijke activiteiten waarbij de spelers en speelsters van de club een belangrijke rol spelen.
Partners bij het thema gezondheid zijn Azivo, Parnassia, VUmc, Ouderenfonds, HVV Laakkwartier, Fonds 1818, Gemeente Den Haag, GGD Haaglanden, st. Bewegen tegen kanker en Eredivisie.