Voor groep 5 en 6 van de basisschool De Kleine Wereld werd 16 maart een dag om niet snel te vergeten. Er was namelijk voor het project Skills & School geregeld dat de kinderen een Outside Experience bij ADO Den Haag zouden krijgen.

Bij binnenkomst werden de kinderen begeleid naar de residentieclub waar het verzamelpunt was. De groep van 27 kinderen werd in tweeën gesplitst en kregen vervolgens een rondleiding door het Kyocera Stadion. Tijdens de rondleiding moesten de kinderen goed luisteren want later werd er een quiz gespeeld en alle antwoorden kwamen in de rondleiding voorbij.

De rondleiding werd beëindigd in het ADO Den Haag museum. Daarna kon het volgende onderdeel beginnen. De ene helft ging het veld op en de andere helft  bleef in het museum. In het museum werd de quiz gespeeld en konden de kinderen kennismaken met ADO Den Haag aanvaller Ludcinio Marengo. Ze konden hem allerlei soorten vragen stellen en op het einde ook nog met hem op de foto. Op het veld werden de kinderen bijgestaan door ADO Den Haag keeper Tim Coremans. Bij het afronden probeerde ze allemaal te scoren, maar dit ging niet altijd even makkelijk tegen een echte profkeeper.

Er werd natuurlijk geruild van onderdeel zodat iedereen op het veld konden voetballen en de quiz konden spelen. Nadat iedereen op de foto was geweest met de spelers en hun handtekeningen hadden gekregen werd de winnaar van de quiz bekend gemaakt. De winnaar ontving een gesigneerde bal om een mooi plaatsje te geven op basisschool De Kleine Wereld!  Toch was het zijn 'moment of fame' en werd hiermee het bezoek afgesloten. De dol enthousiaste kinderen wilden niets liever nog een keertje het veld op om te voetballen, maar de ADO Outside Experience zat er toch echt op.