De VO Voetbal League is op 10 januari van start gegaan en inmiddels is ronde 4 alweer aangebroken.Alle teams zijn dus vol in de race voor de finaledag dat plaatsvind in het Kyocera Stadion.

De VO Voetbal League is een zaalvoetbal competitie tussen middelbare scholieren waar winnen niet het belangrijkste onderdeel is. Tuurlijk wordt er flink gestreden voor de overwinningen, maar voor een goede klassering in de eindstand zijn ook andere aspecten zeer belangrijk. Aspecten als respect, sportiviteit en aanwezigheid. Via een puntensysteem kunnen er extra punten behaald worden als het team op tijd aanwezig is, volledig aanwezig en als er sportief wordt gespeeld. Aan de andere kant kunnen ook minpunten gegeven worden. Gele kaarten, te laat komen, of helemaal niet komen worden bestraft met minpunten.

Er zijn 4 verschillende leagues ingedeeld in leeftijdsklasse en geslacht. Zo spelen de jongens onder 14 jaar in de Danny Bakker League, de jongens onder 15 jaar in de Tom Beugelsdijk League en de jongens onder 17 spelen hun wedstrijden in de Ruben Schaken League. Voor de meiden is er de Lineth Beerensteyn competitie.

De deelnemende middelbare scholen zijn:
De Einder
Diamant College
Edith Stein
Vatel School
Segbroek College
Flex College
SG Zuidwest
Hofstad MAVO
Johan de Witt
Lyceum Ypenburg
Maris College
Roemer Visscher

Er zijn nog 4 wedstrijddagen te gaan en zo komt de finaledag al vrij dichtbij, die op 24 april in het Kyocera Stadion plaatsvind.

Wilt u op de hoogte blijven van laatste ontwikkelingen volg ons dan op Facebook: https://goo.gl/x4ZTse.
Ook is er een VO Voetbal League met alle informatie: www.vovoetballeague.nl

VO Voetbal League wordt mogelijk gemaakt door: GameBasics (OSM), After ’S Cool, Albert Heijn, Pathé, Rabobank, Gemeente Den Haag, ADO Den Haag en ADO Den Haag in de Maatschappij.