De week van 7 tot 13 maart stond volop in het teken van De Held. Maandagochtend werd basisschool Meester Schabergschool al bezocht door Edouard Duplan en Danny Bakker, en dinsdag- en donderdagmiddag was het twee keer de beurt aan OBS De Driemaster in Voorburg. Op dinsdag bezochten Thomas Kristensen en Tyronne Ebuehi de school en donderdag waren Giovanni Korte en Aaron Meijers aan de beurt.

Op dinsdag was het even de vraag of het gebruikelijke programma door kon gaan. Er waren namelijk wat technische problemen maar toen deze eenmaal verholpen waren, door een klassenwissel, kon de les gewoon weer doorgaan. Beide klassen luisterden erg goed en deelden daarnaast ook hun verhalen wat ze qua pesten en racisme hebben meegemaakt. In de klas wordt door de juf en meester al regelmatig aandacht aan pesten besteed.

De spelers van ADO Den Haag waren er niet alleen maar bij om handtekeningen uit te delen en om op de foto te gaan, maar hadden ook tips voor de leerlingen en leuke en minder leuke verhalen die ze hadden meegemaakt. Als afsluiting van de les kreeg elke leerling een gesigneerd shirt en tekenden ze allemaal het contract tegen pesten, dat ook door de spelers werd ondertekend.

De Held kan natuurlijk niet compleet zijn als er geen partijtje voetbal wordt gespeeld. Ook juf Nikita deed nog enkele minuten mee! De leerlingen probeerden vooral een panna te geven aan de juf maar slaagden hier helaas niet in. Op donderdag ging het er fanatiek aan toe en moesten Aaron en Giovanni hun best doen om het tempo bij te benen! Na de groepsfoto’s was het dan toch echt voorbij en kunnen wij terugkijken op twee hele mooie maar vooral ook leerzame lessen over pesten, discriminatie, racisme en zinloos geweld.