Nieuws

De Held heeft vanochtend een bezoek gebracht aan groep 7 van OBS De Notenkraker in Den Haag. Timothy Derijck en Kevin Jansen waren de spelers uit de selectie die dit keer meegingen. Het klaslokaal was mooi versierd met slingers in de bekende geel en groene kleuren. De klas was in ieder geval enthousiast dat ADO Den Haag op bezoek kwam!

Dit enthousiasme was gedurende de hele periode aanwezig. Tijdens de vragenronde aan de spelers werden er een paar goede vragen gesteld, maar ook tijdens de serieuze onderwerpen zoals pesten en discriminatie werd er goed meegedaan. Het verschil tussen plagen en pesten werd behandeld en op school wordt gewerkt met gele en rode kaarten als het om pesten gaat. De klas krijgt een poster van ADO Den Haag met de boodschap 'Geef Racisme de Rode Kaart'.

Ook de onderwerpen zinloos geweld en homofobie worden besproken. Uit de reacties in de klas blijkt dat veel kinderen hebben gehoord van zinloos geweld of het soms zelf hebben meegemaakt. Kevin en Timothy geven aan dat als zij op het veld worden uitgescholden, het beste is om dit te negeren. Respect voor elkaar is belangrijk!

Na het afsluitende partijtje voetbal was er alle tijd om nog even op de foto te gaan met beide voetballers van ADO Den Haag. Zo was ook deze editie van De Held weer geslaagd en heeft heel groep 7 van OBS De Notenkraker verdiend zijn contract tegen pesten mogen ondertekenen.