Nieuws

De Nationale Voorleesdagen zijn een groot feest voor de kinderen van Kinderopvang 2Samen. Tijdens het Voorleesontbijt wordt het belang van voorlezen aan jonge kinderen onder de aandacht gebracht.

Diverse bekende politici en Hagenaars waaronder Staatssecretaris van Rijn, Alexander Pechtold, ambassadeur van ADO Den Haag in de Maatschappij Fred Zuiderwijk, en Storky met een medewerker van ADO Den Haag onderschrijven dit belang en lezen voor aan peuters van 2Samen.

Storky op bezoek bij 2Libellen

Woensdagochtend 3 februari 2016 zetten de kinderen van kindercentrum 2Libellen in Leidschenveen grote ogen op toen ze Storky binnen zagen komen. Het was even wennen maar bijna iedereen gaf Storky een hand, aaide zijn snavel of gaf hem een knuffel!
Er werd voorgelezen uit het prentenboek van het jaar "We hebben er een geitje bij".

Voorlezen belangrijk voor taalontwikkeling

Taalontwikkeling krijgt bij Kinderopvang 2Samen veel aandacht. Er wordt bijvoorbeeld dagelijks voorgelezen en medewerkers worden getraind in interactief voorlezen. Doelstelling van de jaarlijkse campagne rond de Voorleesdagen is het stimuleren van voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. De kinderopvang wil ouders bewustmaken van het belang van voorlezen voor de taalontwikkeling.