Nieuws

Op woensdagmiddag 13 januari mochten even niet de ADO Den Haag-spelers, maar de deelnemers van Parnassia Campus amv en Asielzoekerscentrum (AZC) Overberg het veld van het Kyocera Stadion betreden. Door ADO Den Haag in de Maatschappij was die middag een toernooi opgezet voor 60 enthousiaste deelnemers van 15-17 jaar.

De deelnemers van AZC Overberg kwamen met de bus en werden verdeeld in drie groepen. Parnassia Campus amv deed mee met één team, dit team speelde onder de noemer: ADO Den Haag. De drie teams van AZC Overberg speelden als: Vitesse, FC Utrecht en PEC Zwolle.

Op deze manier startten de deelnemers voor een middagje even hun eigen eredivisiecompetitie. Iedere wedstrijd duurde een kwartier en iedereen speelde een keer tegen elkaar volgens de normale voetbalregels en onder leiding van de uitstekende scheidsrechters Jeffrey, Wessel Jan en Donovan. De meeste deelnemers waren onder de indruk van het Kyocera Stadion en genoten van de opkomst in het stadion. Daarna werd er fanatiek om de punten gestreden.

Het werd een middag vol gezelligheid en sportiviteit, maar uiteindelijk kon er maar één de winnaar zijn. FC Utrecht, spelend in het witte tenue van ADO Den Haag, behaalde 7 punten en werd daarmee de winnaar van dit toernooi. Gelukkig zijn de meeste spelers voor de rest van hun leven fan van ADO Den Haag!