Nieuws

Vrijdagmiddag 11 december trapte ADO Den Haag haar nieuwste project af in het Kyocera Stadion. Alle deelnemers van de ADO Den Haag VO Voetbal League verzamelden zich en zagen hoe Rabin Baldewsingh (Wethouder Sport van de gemeente Den Haag) en John Metgod (technisch manager ADO Den Haag) deze middag openden. De VO Voetbal League is een voetbalcompetitie voor leerlingen vanuit het voortgezet onderwijs binnen de gemeente Den Haag.

Vervolgens luisterden de deelnemers naar de projectinhoud. Ruben Schaken vertelde: “De basis is voetbal, maar dit project is meer dan dat. Uit ervaring kan ik vertellen dat sportief gedrag en normen en waarden net zo belangrijk zijn als voetbalkwaliteiten. Daarom heeft ADO Den Haag in de Maatschappij niet alleen een voetbalcompetitie opgezet, maar ook een bonus cup. Deze cup telt net zo hard mee in de puntentelling als het voetbal. Teams kunnen bonuspunten verdienen voor het op tijd komen, sportief gedrag vertonen tijdens de wedstrijden, het volgen van themabijeenkomsten en door zich in te zetten voor de samenleving (buurtbijdrage).”

De winnaar moet uit een optelsom van de behaalde punten komen uit de voetbalcompetitie èn de bonuscup. John Metgod (Technisch Manager) legde de kinderen uit wat zij het beste kunnen doen en juist niet moeten doen om de meeste punten te behalen.
Toen alles over het project duidelijk was, werd het tijd voor het officiële gedeelte. Iedere aanvoerder kwam op het podium zijn of haar contract ondertekenen.  

De eerste competitieronde start op 10 januari 2016. Alle teams spelen minimaal vijf wedstrijden op verschillende zondagen. De competitie loopt van januari tot en met juni 2016 en de competitie zal worden afgesloten met een finaledag in het Kyocera Stadion. Voor meer informatie en het laatste nieuws omtrent de ADO Den Haag VO Voetbal League kunt u terecht op de website www.vovoetballeague.nl.

Daphne van den Bree