Nieuws

Playing for Success (PfS) is normaal gesproken na twaalf weken afgelopen. Echter, mochten twee groepen nog een keer terugkomen om een leuke middag te beleven. In het Kyocera Stadion stond op woensdagmiddag een uitgebreid programma voor de deelnemers klaar, om nog één keer het WOW-effect te beleven.

Bij Playing for Success wordt het zelfvertrouwen en het zelfbeeld van de deelnemende kinderen vergroot en daardoor ook hun prestaties op gebied van taal, rekenen en ICT. In een periode van twaalf weken wordt er aan deze scholieren extra persoonlijke aandacht gegeven. Dit gebeurt in een WOW-omgeving, in dit geval het Kyocera Stadion.

Op deze leuke middag, georganiseerd om elkaar nog één keer te zien, stonden een tal van activiteiten op het programma. De kinderen gingen in groepen langs de spellen. Aan bod kwam: het gatenvoetbal, het spel voetje van de vloer, de hoepelrace en de estafette. Het plezier straalde ervan af. In de spellen zaten elementen verwerkt, waarmee de deelnemers aan de slag zijn geweest tijdens hun periode bij PfS. Veel van hen werken nog steeds aan hun leerdoelen en ontwikkelen zich telkens weer.  

Eén van de begeleiders vertelde: "Op de terugkomdag van Playing for Success 2015 waren 36 deelnemers van zowel het AFAS Circustheater als van ADO Den haag aanwezig. Het was mooi weer. Veel kinderen waren erg enthousiast over deze terugkomdag. Dit was ook terug te zien aan de manier waarop zij deelnamen aan de georganiseerde spelletjes op en naast het veld.”

Daphne van den Bree