Nieuws

Woensdagmiddag is altijd al een leuke, vrije middag voor kinderen van een basisschool. Maar afgelopen woensdag was toch wel erg bijzonder. De deelnemers van het project Skills & School on Tour van de basisscholen Het Avontuur en Onze Wereld waren uitgenodigd voor een zogenaamde Outside Experience in het Kyocera Stadion.

Deze leerlingen krijgen tien weken lang, iedere week één les na schooltijd. De les bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. Het praktijkgedeelte is altijd voetbal gerelateerd. ADO Den Haag Skills & School on Tour is een cursus die als doel heeft kinderen te ondersteunen in de ontwikkeling van hun sociaal- emotionele vaardigheden.

Deze week kregen de kinderen niet op hun basisschool les, maar in het stadion van ADO Den Haag. Ze kregen een rondleiding door ruimtes als: de persruimte, de senaatskamer, een skybox, de commandoruimte en het veld. Geïnteresseerd keken de kinderen rond, maar ze moesten ook erg goed opletten want na de rondleiding stond er een quiz voor hen klaar over onder andere de ruimtes in het Kyocera Stadion.

Na de rondleiding was er dus de quiz en natuurlijk het voetballen. De deelnemers mochten namelijk voetballen op het echte ADO Den Haag-veld! Hier deden ze oefeningen en als laatst een partijtje, waarin ze alles wat ze tot nu toe geleerd hadden, konden laten zien.
De leerlingen moesten niet voor niets goed opletten, na alle onderdelen werd er aan het eind van de dag van iedere school een winnaar bekend gemaakt. Deze winnaar had de quiz het best gemaakt en dus ook het best opgelet! Gefeliciteerd Tiago van Het Avontuur en Semih van Onze Wereld, jullie hadden het gisteren het best gedaan!

Daphne van den Bree