Op maandag 30 november 2015 ging een nieuwe sessie van EuroFIT van start. Het project, waarbij supporters van ADO Den Haag een gezondere leefstijl wordt aangeboden in een programma van twaalf weken waarin theorie- en beweegsessies zich afwisselen, zit al in zijn vierde week. Deze sessie werd ondersteunt door twee voetballers uit het eerste elftal van de club, Hector Hevel en Kenji Gorré.

De groep werd gesplitst en dus ging de sessie in twee groepen van start. Het begon met een theoriegedeelte. Groep 1 werd begeleid door Jay van Veelen en ondersteunt door Kenji Gorré, groep 2 werd begeleid door Michelle Vrieling en Jennifer Vreugdenhil (beide speelsters van het eerste elftal van ADO Den Haag Vrouwen) en ondersteunt door Hector Hevel.
Op het programma stond een vragenrondje voor de voetballers, een terugblik op de problemen die ondervonden worden bij gezond eten, een les over gezondere drankkeuze en het bespreken van de SMART-doelen van de deelnemers.

De deelnemers vertelden dat zij vooral tegen het probleem aanlopen dat ze gewoon erg graag eten, anderen eten bijvoorbeeld helemaal niet veel, maar gewoon niet erg gezond. Aan de hand van tips maakten de begeleiders van deze problemen, kansen. Er werd verteld dat er minder vet en suiker gegeten moet worden, veel verschillende soorten groente en fruit en veel vezels. Daarbij is het een goed idee om je portiegrote te verkleinen.
Hevel stemde hier mee in en vertelde aan de mannen: “Op een wedstrijddag eten wij altijd bij Van der Valk. Er staat dan een heel buffet klaar met alles wat goed is om te eten voor een wedstrijd. Denk hierbij aan vis, vlees, pasta en rijst. Ik hoef hier dus niet altijd zelf over na te denken, maar ben me er erg van bewust hoe lastig het kan zijn om gezonde keuzes te maken. Bij ons wordt er ook erg gelet op de hoeveelheid vocht die we binnen krijgen”.

Dat drinken belangrijk is, bleek ook uit de les die de deelnemers daarna over een gezondere drankkeuze kregen. Aansluitend gingen ze buiten aan de slag met wat voetbaloefeningen. Het ging er fanatiek aan toe, ondanks de regen.

Daphne van den Bree