Op woensdagmiddag bezorgde ADO Den Haag in de Maatschappij een groep van ca. 90 jonge vluchtelingen een geweldige middag. De vluchtelingen kwamen een middag voetballen in het Kyocera Stadion, ze waren in de leeftijd van 14 tot en met 17 jaar. Omdat de kinderen in vervelende omstandigheden moeten leven, was het tijd voor een middag ontspannen.

ADO Den Haag liet niets aan het toeval over. Er stonden negen spelonderdelen voor de kinderen klaar. Er werd gespeeld in groepen van tien kinderen, een begeleider van het asielzoekerscentrum, een begeleider van het ROC Mondriaan en twee ADO Den Haag-spelers. De onderdelen knotsvoetbal, gatengoal, Panna voetbal, paaltjesvoetbal, tafelvoetbal, 5-tegen-5, partijtje, 1-tegen-1 en penalty schieten kwamen aan bod.

Niet alleen in het Kyocera Stadion werd er gevoetbald, door heel Nederland werden er op 34 locaties voor 2000 vluchtelingen activiteiten georganiseerd. De voetbalmiddagen zijn een gezamenlijk initiatief van het Centraal orgaan opvang asielzoekers (COA), VluchtelingenWerk Nederland, de Eredivisie en Jupiler League. Cora Rosenthal, van het COA vertelt: "Het moet een lichtpuntje zijn in hun vervelende situatie van dit moment. We proberen voor hen een middag te creëren die ze nooit zullen vergeten. Veel van de vluchtelingen zijn nog nooit in een stadion geweest, dus dat is vast gelukt."