Dinsdagavond 3 november vond de kick-off van het wetenschappelijke programma EuroFIT plaats bij ADO Den Haag. 31 mannelijke ADO Den Haag-supporters tussen de 30 en 65 jaar met een BMI hoger dan 27 startten op dinsdagavond aan het programma EuroFIT.

EuroFIT is een leefstijlprogramma dat, in samenwerking met het VU medisch centrum, wordt aangeboden bij ADO Den Haag. Het programma richt zich op een gezonde leefstijl, waarbij meer bewegen, minder stilzitten en gezonder eten centraal staan. In Nederland wordt het EuroFIT programma ook bij Vitesse, FC Groningen en PSV aangeboden. Het leefstijlprogramma wordt tevens gestart in Engeland, Portugal en Noorwegen. Hier doen clubs als Arsenal, Manchester City, FC Porto, Benfica en Rosenborg Ballklub mee aan het onderzoek.

Dinsdagavond werden de deelnemers ontvangen in het Kyocera stadion.  De avond werd geopend door Robert Zwinkels namens het bestuur van ADO Den Haag in de Maatschappij en Hidde van der Ploeg, projectleider vanuit het VU medisch centrum. Zij heetten de deelnemers welkom en stelden in het kort de trainers en de projectleider aan hen voor. ADO Den Haag in de Maatschappij heeft drie uitstekende en gemotiveerde trainers vast kunnen leggen voor het EuroFIT project, naast Jay van Veelen (buurtsportcoach Laakkwartier) zijn er twee speelsters van het eerste elftal van ADO Vrouwen t.w. Jennifer Vreugdenhill en Michelle Vrieling bereid gevonden om de coaching van een groep mannen voor hun rekening te nemen.

Na de opening werden de deelnemers verdeeld over twee groepen. De ene groep startte met een beweegsessie, zij kregen o.l.v. Anton Nijboer (Projectmanager ADO Den Haag in de Maatschappij) een rondleiding door het stadion die werd afgesloten met een wandeling op het hoofdveld van het Kyocera Stadion.  De deelnemers uit de andere groep ondertekenden contracten, en startten met hun eerste theoriesessie, waarna de groepen halverwege de avond omwisselden. 

De komende twaalf weken gaan de mannen aan de slag om als team te werken aan het verbeteren van hun leefstijl. Dit doen ze door middel van beweeg- en informatiesessies. Na de twaalf weken worden ze weer getest en vervolgens weer na een jaar. Naast de actieve groep is er ook een controle groep van 29 mannen. Deze controlegroep krijgt het EuroFIT programma na een jaar aangeboden.