In het kader van het project Skills & School on Tour bezocht Anna Wouters van HTM woensdag 4 november SBO Het Avontuur. ADO Den Haag Skills & School on Tour is een unieke VSD-cursus die als doel heeft kinderen te ondersteunen in de ontwikkeling van hun sociaal-emotionele vaardigheden. Daarnaast staat binnen de cursus het vergroten van het zelfvertrouwen, leren samenwerken en het stimuleren van respect voor elkaar centraal. Maar natuurlijk wordt er ook heel veel voetbal gespeeld!

In les 4 van Skills & School on Tour staat het thema samenwerking centraal. Voordat het sportgedeelte begint laat docent Tim een filmpje zien met rolmodellen van ADO Den Haag. Deze keer zijn de United Cheers aan de beurt. Voor de ADO Den Haag cheerleaders is samenwerking erg belangrijk en stimuleren zij de fans om ADO Den Haag te supporteren.
Ook Anna Wouters van HTM laat zien dat als de supporters naar ADO Den Haag komen met de tram en/of Randstadrail, ook samenwerking tussen controleur, beveiliger en politie van belang is als reizigers zich niet goed gedragen of geen kaartje hebben. Bij het Kyocera Stadion geldt hetzelfde voor stewards, beveiliging en politie.

De kinderen pakten het rollenspel fantastisch op en wisten heel veel over wat wel en niet mag in de tram en in het stadion! Daarna konden ze nog lekker even voetballen waarbij ook samenwerking het beste resultaat oplevert!