Na al ruim 6 weken op rij les in het Kyocera Stadion werd het wel eens tijd dat de kinderen de spelers zouden ontmoeten. Ze hadden ze natuurlijk al in de verte zien trainen, maar van dichtbij, dat was even andere koek. Vanmiddag kwamen daarom Kenji Gorré en Gianni  Zuiverloon op bezoek.

De voetballers van ADO Den Haag zaten nog niet op hun plek of ze werden al bekogeld met vragen: “Voetbalden jullie ook toen jullie zo oud waren als wij? En waar dan? “, het was duidelijk dat een aantal kinderen totaal niet verlegen was en vooral zin had in deze ontmoeting. Gorré en Zuiverloon hadden  een verrassing voor de kinderen, waardoor een sommige toch wel even verlegen werden. De kinderen hadden vragen voorbereid, echter gingen de twee mannen eerst vragen stellen aan de kids zelf.

Zo waren zij geïnteresseerd in of de kinderen fan zijn van ADO Den Haag, wat het leukste is dat ze met Playing for Success gedaan hebben, wat hun lievelingsprogramma op televisie is, of ze huisdieren hebben en wat hun hobby’s zijn. De spelers waren echt nieuwsgierig en dit vonden de kinderen hartstikke leuk!

Na een groepsfoto was het dan toch tijd om hun eigen vragen te stellen. De groep werd opgedeeld in tweeën en zo hadden beide groepen dus een professionele voetballer tegen over hen. De goed voorbereide kinderen kwamen bijvoorbeeld over Zuiverloon te weten dat hij geen huisdieren heeft. Ook werd hij uitgehoord over  zijn grootste blooper. Het verhaal van toen hij 16 was en rollend het veld opkwam door een verkeerd getimede sprong, liet de kinderen glunderen.

Ook Gorré vertelde de kinderen wat zij wilden weten. Zo hebben zijn ouders een hondje genaamd Lulu. En is zijn lievelingseten bami, simpelweg omdat ze dit in Engeland (waar Gorré 10 jaar heeft gewoond) niet kennen en het daarom zo speciaal is als hij het kan eten. In zijn vrije tijd speelt hij graag Fifa16, waar de jongens in het groepje het helemaal mee eens waren. Gorré sloot af met zijn vreugdedansje, wat natuurlijk wel in de smaak viel bij de kinderen.

Aan de kinderen was te zien dat zij van ieder moment genoten en ontzettend opzagen tegen deze voetballers van ADO Den Haag. Wel stelden zij gewoon allemaal hun vraag alsof dit niets was, en daar waren vooral de juffen dan weer heel blij mee!

Daphne van den Bree