Nieuws

Woensdag 2 september stond voor de ADO Den Haag OldStars een toernooi op het programma bij Rood Wit uit Veldhoven. Het team van Rood Wit bestaat uit mannen van het voormalig team van PSV.

Voor dit toernooi zijn er in totaal 16 teams ingedeeld over 4 poules. ADO Den Haag is vertegenwoordig met 2 teams. Na een kop koffie en de kick-off van Thijs Slegers kon het toernooi beginnen. In de poulefase speelt een ieder team 3 wedstrijden. Na de poulefase gaat 1 team van ADO Den Haag door voor de eerste plaats, het andere team zal na het spelen van sportieve wedstrijden als 16e eindigen. Het team dat wel door ging naar de volgende ronde wint na een spannende pot tegen DOVO uiteindelijk met 3-2 en gaat door naar de finale. De finale zal na 15 minuten eindigen in een 1-1 eindstand. De penalty’s brachten de beslissing. Rood Wit begon en scoorde. Na allebei 2 penalty’s raak geschoten te hebben, miste Rood Wit en nadat ADO Den Haag zijn laatste penalty scoorde is het de winnaar van dit toernooi. Gefeliciteerd mannen met deze prestatie.

De ADO Den Haag OldStars zijn van gestart gegaan met hun vijfde periode 'walking football'. Dit is een aangepaste vorm van voetbal waarbij niet gerend mag worden. OldStars wordt mede mogelijk gemaakt door de Eredivisie, Nationaal Ouderenfonds, Stichting Meer dan Voetbal, de Vriendenloterij en de Betaald Voetbal Organisaties.

Tekst: Ron van den Boogaard