Nieuws

Een bekende voetballer worden is haast de droom van iedere jonge speler. Om een bekende voetballer te worden is er één sleutelwoord: trainen! Om de jonge talenten uit de regio Haaglanden hier een handje bij te helpen, biedt ADO Den Haag in de Maatschappij hen een kans om te trainen met echte professionele voetballers. Dit wel met de insteek om de pupillen te leren over techniek, mentale weerbaarheid, sociale ontwikkeling en spelvreugde. Namens ADO Den Haag in de Maatschappij reisden Edouard Duplan en Dion Malone woensdagmiddag, 2 september, af naar SV Die Haghe om daar de kinderen een onvergetelijke voetbalmiddag te bezorgen.

Een onvergetelijke middag werd het zeker! Het veld van SV Die Haghe was overvol. De middag startte met ruim 100 enthousiaste kinderen. Het veld was verdeeld in negen speelvelden, waarbij de kinderen allerlei verschillende voetbalopdrachten deden.

In het midden van het veld was het hoogtepunt van de dag, daar werd een wedstrijd gespeeld met Malone en Duplan. Het weer zat mee, de kinderen waren fanatiek, de vrijwilligers enthousiast en Duplan had ook een leuke dag. "Dit is nou echt leuk om te doen en het zijn ook al zulke goede voetballers, op zo'n jonge leeftijd. Je verbaast je erover", aldus Duplan.

Ook de jeugdcoördinator van SV Die Haghe vond het een voorrecht dat deze clinic bij zijn club gehouden werd: "Dit is een geweldige start van het seizoen, iedereen heeft er meteen zin in. Er zijn alleen maar blije gezichten te zien, dus van deze middag maken we een feestje."

Het was fijn om te zien dat de kinderen het meedoen belangrijker vonden dan het winnen. Of je nu in de finale eindigde of niet, in principe waren het allemaal winnaars. Ze hadden tenslotte gevoetbald met én Edouard Duplan én Dion Malone.