Op vrijdag 10 juli werden de finalewedstrijden van de ADO Den Haag StreetLeague gespeeld in het Kyocera Stadion. Na het welkom werden er 4 wedstrijden gespeeld. Na de opkomst en de line-up, gaven de teams elkaar een hand en kon de wedstrijd beginnen. De kinderen vonden het fantastisch om in het stadion te spelen en er was volop strijd tussen de teams.

De Mussen Meiden speelden een prima wedstrijd maar moesten toch het onderspit delven tegen team MJG met 3-6. Daarna speelden BSV Teniersplantsoen 2 en Samson een spannende pot waarbij Samson uiteindelijk won met 9-6. Vermeerpark, Nederlands kampioen Danone Nations Cup, speelde daarna tegen Frans Hals om de  prijzen en kon nog op doelsaldo eerste worden. Ze deden er alles aan en wonnen met 14-1!

Vervolgens had nummer 1 BSV Teniersplantsoen 1 voldoende aan een gelijkspel tegen Falckonahof, terwijl deze ploeg moest winnen om derde in de eindrangschikking te worden. Een prachtig duel volgde op het kunstgrasveld. BSV Teniersplantsoen kwam drie keer aan de leiding maar Falckonahof vocht zich drie keer terug en de nummer één wankelde in de laatste minuten. Het fluitsignaal klonk en BSV Teniersplantsoen liep juichend over het veld, KAMPIOEN!

Na de prijsuitreiking volgde nog een groepsfoto. Het was een fantastische middag geworden!

De eindstand van de ADO Den Haag StreetLeague:
1.    BSV Teniersplantsoen 1       
2.    Vermeerpark           
3.    MJG               
4.    Falckonahof           
5.    Samson           
6.    Frans Hals           
7.    BSV Teniersplantsoen 2       
8.    Mussen meiden      

De ADO Den Haag StreetLeague is een straatvoetbalcompetitie tussen jongeren van 9 t/m 12 jaar uit verschillende wijken binnen de gemeente Den Haag, waarbij het niet alleen draait om de sportieve prestaties van het team maar juist om de maatschappelijke doelen. De jongeren leren tijdens de competitie wat het betekend om te winnen, te verliezen en om samen te werken.

Daarnaast wordt er door middel van een bonus/malus systeem gelet op gedrag, op tijd komen en of het team de beschikbaar gestelde kleding aan heeft. Via themabijeenkomsten maken de jongeren kennis met normen en waarden, gezondheid en de gevaren van criminaliteit, drugs en alcohol. Daarnaast zal er aandacht gegeven worden aan respect, racisme en discriminatie.