Nieuws

De OldStars van ADO Den Haag en RKC Waalwijk maakten zich op dinsdag 16 juni op voor een toernooi in het Mandemakers Stadion. De OldStars van ADO Den Haag moesten wel vroeg uit de veren, want om 9:30 werden ze verwacht in het SportCafé van RKC Waalwijk. Alhoewel Den Haag en Waalwijk 97 kilometer van elkaar vandaan liggen, was er in het Mandemakers Stadion nog wel iets Haags te bekennen. Het pad naar het SportCafé is vernoemd naar een oud ADO Den Haag speler en oud-trainer van RKC Waalwijk, namelijk Martin Jol. Ook een grote poster van oud-ADO en RKC spits Rick Hoogendorp kwam ons tegemoet.

Nadat de OldStars hartelijk werden ontvangen, gingen de OldStars zich omkleden in het tenue van de club waar ze voor spelen. Toen alle OldStars omgekleed waren, werd er een gezamenlijke warming up gedaan. Zo werd er eerst om het veld gelopen en vervolgens werden er uitgebreide rek en strek oefeningen gedaan.

Vervolgens begon het toernooi. De OldStars van ADO Den Haag en RKC Waalwijk splitsen zich op in tweeën, zodat er met in totaal 4 teams gespeeld kon worden. Door de OldStars van alle ploegen werd goed gespeeld, ondanks dat de uitslagen niet altijd in het voordeel waren. Ook kwam er nog een mooie kraker langs in het toernooi: ADO 1 – ADO 2. Het tweede team van ADO wilde vol vertrouwen met een goede start aan de wedstrijd beginnen, maar na 21 seconden stond het al 1-0 voor ADO 1. Al snel werd de wedstrijd een afstraffing, want een paar minuten later stond ADO 2 al met 3-0 achter. Ook de topscorer van ADO Den Haag 2 (André), die nog wel in die wedstrijd zou scoren, kon een nederlaag niet voorkomen. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 5-1 voor ADO 1.

De finale van het toernooi werd uiteindelijk gespeeld tussen ADO Den Haag 1 en RKC Waalwijk 1. Ondanks dat de poulewedstrijd nog werd gewonnen door ADO Den Haag 1, kon ADO Den Haag 1 haar favorietenrol niet waar maken, en verloor het kansloos in de finale met 3-0 van RKC.

Nadat het eerste team van RKC Waalwijk de overwinning uitbundig had gevierd, kwam de cooling down en daarna werd er in het gezellige SportCafé van RKC Waalwijk uitgebreid geluncht. De heren van ADO en RKC zaten gezellig door elkaar heen en er werden uitgebreide gesprekken gevoerd tussen de OldStars spelers. Ook deden er een aantal OldStars mooie uitspraken over het project OldStars.
"Je stopt niet met voetballen omdat je oud wordt, je wordt oud omdat je stopt met voetballen" – Bert, ADO Den Haag
"Gezelligheid kent geen strijd"- Theo, ADO Den Haag

Na de lunch gingen de OldStars naar de Loonse en Drunense Duinen om daar in die prachtige omgeving gezellig te gaan boerengolfen. Hierbij werd veel plezier gemaakt en gelachen, want zo'n klein balletje op lastig bespeelbaar terrein vooruit krijgen is lang niet altijd even makkelijk.

Na het boerengolfen werd de derde helft gevierd op een terrasje om zo deze mooie dag op een passende manier af te sluiten. Aanstaande zaterdag 20 Juni is het eindevenement van de OldStars in het Kyocera Stadion, en dan zullen alle OldStars nog een keer knallen om het project voor dit seizoen sportief en gezellig af te sluiten!

Verslag: Christian Heymeriks