Op Vrijdag 12 juni stond er een speciale voetbalwedstrijd op het progamma in het Kyocera Stadion. Deze dag was speciaal georganiseerd voor het Parnassia en Reakt voetbalteam door ADO Den Haag  in de Maatschappij. Naast  familieleden, hulpverleners en bekenden was ook de directie en management van Parnassia aanwezig.

De voetbalteams van Parnassia Den Haag F.C. en Reakt werden ontvangen door ADO Den Haag in de Maatschappij.  Eerst kregen de beide teams een rondleiding in het Kyocera Stadion. Van de persruimte tot de trouwzaal en het ADO museum. Daarna konden de teams na een korte lunch in de kleedkamer zich omkleden voor de wedstrijd in ‘echte’ tenues van ADO Den Haag.

Voor de wedstrijd  werd een persconferentie gehouden door de twee coaches en werd een analyse losgelaten op de wedstrijd, maar de opstellingen bleven geheim.  Na een Haags opwarm kwartiertje van de spelers op het veld  kon de wedstrijd  beginnen.  Op de tribune hadden de genodigden plaats genomen. Bij de opkomst uit de catacomben van de voetballers en het arbitrale trio werd ‘Oh, Oh Den Haag’ afgespeeld via de stadion speakers. Dit gaf een heel speciaal gevoel bij de spelers en genodigden!

De aftrap werd gedaan door Nolly van der Zeijden, directeur Parnassia. De wedstrijd ging er gemoedelijk aan toe en was zeer spannend. Er waren een officiële scheidsrechter en twee grensrechters aanwezig. Tijdens de wedstrijd werd enkele keren een drankpauze ingelast vanwege het warme weer. De wedstrijd eindigde na een 1-1 ruststand in een 3-1 overwinning voor Parnassia Den Haag F.C.

Na de wedstrijd was er een bittergarnituur en een drankje voor de spelers en de genodigden. Als blijk van sportiviteit, respect, gezonde leefstijl, herstel en echte supporter van ADO Den Haag kreeg men een deelname certificaat met handtekening van Aaron Meijers. Na afloop gaven de cliënten terug  dat ze dit nooit meer zullen vergeten en dat deze middag hen niet meer afgenomen kan worden.

Bij deze willen we het management, directie en ADO Den Haag in de Maatschappij bedanken dat zij dit mogelijk hebben gemaakt. Deze ervaring is heel bijzonder geweest voor de cliënten. Verder wordt Esther van der Leur bedankt voor de organisatie, en Antonis Stefaniotis en Martin de Jong  voor hun bijdrages in de voetbalteams.  
Voor informatie over de voetbalteams of voor het aanmelden van cliënten, kan er contact worden opgenomen via de e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Verslag: Andre van Duijn, Parnassia