Nieuws

De leerlingen van klas 3C van St. Paul College kregen vandaag les over de werkzaamheden in het Kyocera Stadion van ADO Den Haag. Dit gaat vooral om activiteiten buiten wedstrijden om. Dit is om te laten zien wat er allemaal voor werkzaamheden zijn op de doordeweekse dagen. De leerlingen kregen als eerst de toegangspoorten te zien. Hier werd getoond wat er allemaal aan veiligheidsmaatregelen wordt genomen, voordat je het stadion mag betreden. Daarbij werd ook de taak van de stewards beschreven.

Ook de taken van Facilitaire Zaken werden besproken. Denk hierbij aan het vervangen van stoelen. Eigenlijk alles wat te maken heeft met het klaarmaken van het stadion voor een bezoek van de supporters en alle andere evenementen die in het stadion plaatsvinden.

Daarna volgde een rondleiding door het stadion. De leerlingen werden meegenomen naar de plekken waar Hospitality & Events mee te maken heeft. De rondleiding werd daarom gestart in de keuken. Hier wordt het eten voor iedereen (spelers, personeel, gasten, enz.) klaargemaakt. Daarna werd er verteld wat er allemaal voor mogelijkheden zijn in de residentiezaal. Deze was toevallig klaargezet voor een grote presentatie, wat dus aantoont dat er meer in het stadion gebeurd dan alleen de 90 minuten voetbal eens in de twee weken.
Toen was het tijd voor het bezoek aan een 'skybox'. De leerlingen keken hier hun ogen uit en waren onder de indruk van de prijzen. Er werd afgesloten in de Business Club, welke ook te huur is voor presentaties en feesten. In de Business Club werd ook verteld wat ADO Den Haag in de Maatschappij allemaal doet en wat dit betekent voor de Haagse samenleving.

Verslag & Foto's: Rik van Etten & Johan Kortekaas