Nieuws

Dinsdag 12 mei waren de leerlingen van het Stanislas College aanwezig in het stadion om te leren wat er buiten de 90 minuten op het veld nog meer gebeurt in het stadion. Track the Talent is een traject van meerdere weken, waarin zij verschillende bedrijven bezoeken. De leerlingen leren daar over de werkzaamheden die binnen het bedrijf dagelijks plaatsvinden. Zo kunnen zij zich oriënteren op een baan die zij leuk vinden.

Bij ADO Den Haag krijgen de leerlingen wat meer te weten over het vakgebied Facilitaire Zaken en Hospitality & Events. Bij Facilitaire Zaken wordt er op het veld ingegaan op het onderhoud aan het Kyocera Stadion en wat het vak inhoudt. Bijvoorbeeld kapotte stoeltjes die vervangen moeten worden. Bij Hospitality & Events vindt er een rondleiding plaats door het stadion. Bij de verschillende ruimtes wordt even stil gestaan en verteld wie precies wat doet binnen de afdeling rondom een wedstrijd en voor wie.

De bedoeling is om de leerlingen een kijkje in de keuken te geven. Hierdoor kunnen de kinderen zich richten op een vervolgopleiding. Zij kunnen beter bepalen wat hun wel en niet aantrekt in het werk, waarover verteld is. De kinderen gaven aan dat ze het interessant vonden om te weten wat er gebeurde naast alleen de 90 minuten op het veld die je wekelijks ziet.

Verslag/foto's: Rik van Etten en Johan Kortekaas