Maatschappelijk

Op donderdag 30 april was er een Outdoor Experience in het Kyocera stadion. Deze activiteit werd in het kader van Skills & School on Tour georganiseerd. SBO Het Avontuur uit Den Haag kreeg het Kyocera Stadion van binnen en van buiten te zien! Bij het SBO Het Avontuur volgen 15 kinderen het programma van Skills & School on Tour waarin het ontwikkelen van sociaal-emotionele vaardigheden centraal staat. Elke les staat in het teken van een ander thema.

De kinderen werden vanaf school opgehaald door 2 stagiaires van ADO Den Haag Skills & School on Tour om vervolgens met de fiets naar het Kyocera stadion te vertrekken. Vanaf het moment dat de kinderen de fietsen plaatsten in het fietsenrek en de schuifdeuren open gingen waar er ADO spelers uit kwamen, waren de kinderen enorm enthousiast.

Eenmaal binnen in het hoofdgebouw begonnen we met een rondleiding. Vanuit een skybox die de leerlingen te zien kregen, konden zij nog even genieten van het uitzicht en het interview dat Gianni Zuiverloon op de middenstip kreeg. De kinderen bezochten plekken in het stadion die normaal gesproken onbereikbaar zijn, denk hierbij aan de kleedkamer, het ADO museum, de persruimte en nog veel meer leuke plekken!

Na de rondleiding was er ruimte op het veld voor de kinderen om enkele activiteiten te doen. Er werd begonnen met een estafette waarbij er ook de bal aan te pas kwam. Na de estafette volgde er een leuke penalty serie en als afsluiting van de veldactiviteiten mochten de kinderen een wedstrijdje voetballen met de voetballers Mike van Duinen en Tyronne Ebuehi.

Aan het einde van de dag werd er een fotoshoot gehouden waarbij alle kinderen met de spelers op de foto konden, werden er direct handtekeningen uitgedeeld en was er ruimte voor de leerlingen om vragen te stellen aan de spelers. De kinderen vonden het vanaf het begin tot aan het einde van de dag enorm leuk en vonden het geweldig om de tijd door te brengen met Mike van Duinen en Tyronne Ebuehi!

Verslag: Andy Wassenburg
Skills & School on Tour wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818 en HTM.