Vrijdag 27 maart 2015 was het tijd voor het derde OldStars toernooi. Dit is een toernooi voor 60+ers die walking football spelen. Walking football is een variant van normaal voetbal waarbij alleen gelopen mag worden, geen lichamelijk contact is toegestaan en de bal laag moet blijven. Het toernooi vond plaats in het Polman Stadion en op het sportpark van Oranje Nassau in Almelo. De deelnemende ploegen waren: Heracles Almelo (3 teams), PSV (3 teams), FC Groningen (3 teams), ADO Den Haag (3 teams), RKC Waalwijk (2 teams), Vitesse (2 teams), Sc Heerenveen (2 teams), Cambuur Leeuwarden, DOVO, VVV Venlo, VV Gestel, FC Oss, SV Bedum.

Om 8 uur 's ochtends vertrok de kwibus richting Almelo. Na een gezellige reis van ruim twee uur kwam de bus aan in Almelo, waar ook al de spelersbussen van de andere teams aankwamen. Het ontvangst vond plaats in de business club van het stadion. Hier kon iedereen wat te drinken halen. Daarna was het tijd voor de officiële opening waar wat informatie over de voortgang van de OldStars werd verteld en wat er in de loop van de dag zou gaan gebeuren.

Toen dit verteld was, gingen de teams zich omkleden. Het toernooi werd afgetrapt met een minuut stilte in het stadion voor de overleden ADO Den Haag OldStar Cor van der Veen. Alle teams verzamelden zich rond de middencirkel en de spelers van ADO Den Haag stonden om de middenstip.

Na deze minuut stilte kon het toernooi beginnen. Poule A en B begonnen in het stadion, Poule C en D begonnen op het terrein van Oranje Nassau. Na vier speelrondes werd er gewisseld van locatie.
Aan het eind van de poulefase ging er één team door van ADO Den Haag. Dit was heel toepasselijk het team met de naam Cor van der Veen! Zij hadden alle vijf de wedstrijden gewonnen. Het eerste team van ADO Den Haag (Aad Mansveld) heeft er één gelijk gespeeld en de overige vier wedstrijden gewonnen. Toch gingen zijn niet naar de halve finale, dit was op basis van doelsaldo. Het laatste team van ADO Den Haag (Lex Schoenmaker) heeft twee keer gelijk gespeeld en drie keer gewonnen. Ook dit bleek niet genoeg voor de halve finale. Er is wel een hele knappe prestatie door in alle vijftien de poulewedstrijden niet één keer te verliezen.

Het team dat wel in de halve finale kwam, won deze ook. De wedstrijd ging tussen ADO Den Haag en FC Oss. Het werd een moeizame 0-0. De inspanningen van de poule wedstrijden werden steeds meer voelbaar. De penalty's brachten de beslissing. ADO Den Haag begon en scoorde. Toen FC Oss mistte was ADO Den Haag meteen door naar de finale! Deze werd gespeeld tegen DOVO. Na een spectaculaire opkomst kon de finale beginnen. Deze werd terecht gewonnen door DOVO met 2-0. DOVO gefeliciteerd met jullie overwinning!

Toen alle spelers weer omgekleed in de business club waren, werd de prijsuitreiking verricht. Één team van PSV won de sportiviteitprijs en DOVO won natuurlijk de felbegeerde schaal. ADO Den Haag heeft dus voor het eerst in drie toernooien niet de schaal mee terug kunnen nemen naar Den Haag. Na nog gegeten te hebben in het stadion volgde er nog een gezellig reis terug in de kwibus richting Den Haag. Alle deelnemers vanuit ADO Den Haag keken terug op een geweldige dag!

Verslag: Rik van Etten