Nieuws

De kinderen van Playing for Success, groep 45, hadden op woensdag 4 maart een bijzondere middag in hun programma. Tijdens hun Playing for Success les kwamen Aaron Meijers en Vito Wormgoor langs. Zij kwamen de meester en juffen helpen bij hun les aan de kinderen. Playing for Success helpt kinderen die door negatieve leerervaringen minder gemotiveerd zijn om te leren.
Vanwege de mindere motivatie, presteren zij ook onder hun niveau. Playing for Success is een middel om er voor te zorgen dat de kinderen hun motivatie weer terugkrijgen. Dit gebeurd in het perscentrum van het Kyocera Stadion.

De spelers stelden zich eerst voor aan de groep. Toen dat gebeurd was, was het tijd voor de interviews. Hierbij waren de rollen in eerste instantie omgedraaid. De spelers zijn natuurlijk gewend om geïnterviewd te worden. Voor de kinderen is dit helemaal nieuw. Daarom haalden de spelers alle kinderen één voor één naar voren. De kinderen kregen vragen van de spelers over hun hobby's en vrijetijdsbesteding. De kinderen moesten antwoorden in de microfoon. De spelers maakten wat grapjes (Speel je linksback? Oh, die kunnen we nog wel gebruiken bij ADO...) en dat zorgde voor een heel ontspannen sfeer in de groep. Toen alle kinderen geïnterviewd waren kon iedereen op de foto met de spelers voor het ADO Den Haag sponsorbord.

Hierna werd de groep opgesplitst in twee groepjes om op hun beurt de spelers te interviewen. De kinderen mochten om en om vooraf bedachte vragen stellen aan de spelers. Bij sommige antwoorden van de spelers werd er ook doorgevraagd door de kinderen en de spelers waren soms duidelijk onder de indruk van de vragen van de kinderen.

Na het vragenuurtje zetten de spelers hun handtekeningen op de mappen van de kinderen. Vervolgens werd het spel 'ren je rot' gespeeld. Aaron Meijers en Vito Wormgoor deden fanatiek mee met de kinderen die sowieso al erg fanatiek waren. Aan het einde van het spel werd er nog een groepsfoto gemaakt. Toen was het tijd om afscheid te nemen van de spelers en weer door te gaan met de les. Zowel de kinderen als de spelers waren erg enthousiast over het verloop van de middag!

Verslag Rik van Etten