Nieuws

Het project De Held kwam met Michiel Kramer en Mitchell de Vlugt op 26 februari in de voorjaarsvakantie naar voetbalvereniging Haagse Hout op uitnodiging van Voor Welzijn. Dit was de eerste keer dat De Held les niet werd uitgevoerd op een school maar bij een voetbalclub.

ADO Den Haag (in de Maatschappij) zet de profvoetballers regelmatig in voor het project 'De Held" in de wijk en op school. Bij vv Haagse Hout werd het pestgedrag en discriminatie besproken samen met ongeveer 35 kinderen uit Mariahoeve, meestal lid van de club. Dat pesten kan soms verschrikkelijke gevolgen hebben, vertelden de deelnemertjes. Onlangs was er in de Landen een steekpartij. Het is goed om met deze rolmodellen van ADO Den Haag de risico's van pesten en discrimineren te bespreken. En Michiel Kramer, die bijna topscorer is van de Eredivisie was populair en kreeg daarna veel vragen te beantwoorden.

Na afloop ontving iedereen een gesigneerd T-shirt van de Held, en ondertekende iedereen een contract tegen pesten. Hiermee beloven de voetballers van Haagse Hout aan de spelers van ADO Den Haag hun best te doen om niet te pesten en het op te nemen voor kinderen die gepest worden. Onverwachts kwam Storky ook nog langs om met de vele jeugdspelers op de foto te gaan!

Monica van het jeugdbestuur van vv Haagse Hout was hier heel erg blij mee. Monica is trouwens ook nog op zoek naar iemand die ouders van de kinderen op woensdagmiddag Nederlandse les kan geven, als ze tijdens de training in de kantine zitten te wachten. Interesse? Mail naar Mike de Groot: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Via ADO Den Haag in de Maatschappij kan ook worden besproken dat de personen die Nederlandse les geven een cursus ontvangen door stichting Lezen en Schrijven!

Voor Welzijn