Nieuws

Op dinsdagmiddag 10 februari 2015 bezochten Vito Wormgoor en Aaron Meijers de Max Velthuijsschool in Den Haag. Pesten is een groot probleem en de spelers van ADO Den Haag kwamen hier met de kinderen van groep 7 over praten.

Vito Wormgoor en Aaron Meijers vertrokken na hun training naar de Max Velthuijsschool. Bij aankomst werden zij ontvangen in de groengeel versierde klas van groep 7. De enthousiaste kinderen wilden natuurlijk gelijk op de foto met de spelers maar eerst was het tijd om te praten over de maatschappelijke thema's. De onderwerpen waren pesten, discriminatie, racisme en zinloos geweld.

In de klas werd allereerst gevraagd aan de kinderen of zij het verschil wisten tussen plagen en pesten. Hierbij gaven zij aan dat plagen voor iedereen leuk is en pesten niet. Aan Vito Wormgoor werd toen gevraagd of er in het team ook wel eens iemand gepest wordt. Hij zei: "Natuurlijk halen wij wel eens een grapje uit met onze team genoten, maar daar kunnen we allemaal om lachen. Pesten doen we natuurlijk niet."

Vervolgens kwamen de onderwerpen racisme en discriminatie aan bod. Ook hier wisten de kinderen veel over te vertellen en kwamen direct met goede voorbeelden. Als aanvulling hierop gaven de spelers ook nog enkele voorbeelden. Zo gaf Vito Wormgoor het voorbeeld van de recente gebeurtenis van Dani Alves die een banaan naar zich toegegooid kreeg. Als aansluiting hierop kregen de kinderen korte filmpjes per besproken onderwerp te zien.

Aan het eind van de gastles kregen de kinderen de gelegenheid om vragen aan de spelers te stellen. Na het vragenrondje tekenden de kinderen hun eerste echte contract tegen pesten waarin zij beloofden niet deel te nemen aan pesterijen en ontvingen zij een shirt met de handtekeningen van de ADO Den Haag spelers die aanwezig waren.

Als afsluiting van de gastles werd er nog een potje gevoetbald in de gymzaal van de Max Velthuijsschool met Vito Wormgoor en Aaron Meijers en werd er een groepsfoto gemaakt.