Op 26 november is het 10 jaar geleden dat voormalig premier Jan Peter Balkenende het voetbal opriep om de krachten te bundelen voor een sterkere samenleving. De KNVB, Eredivisie en Eerste Divisie gaven hieraan gehoor en richtten stichting Meer dan Voetbal op. De afgelopen 10 jaar zette het voetbal haar maatschappelijke kracht in voor het grootste sociale netwerk van Nederland. Dit leverde vele geweldige projecten en initiatieven op.

Ook ADO Den Haag heeft hieraan bijgedragen met de Stichting ADO Den Haag in de Maatschappij. Begon de BVO al 18 jaar geleden met het project De Held (met spelers naar scholen om te praten over pesten, discriminatie, racisme, zinloos geweld en homoacceptatie), in de laatste 10 jaar zijn het aantal maatschappelijke activiteiten in de regio Haaglanden uitgebreid tot 15 structurele projecten op het gebied van educatie, participatie en gezondheid. Voorbeelden zijn Playing for Success, Skills & School on Tour, Dutch Career Cup, Blindentribune, Bewegen tegen kanker, OldStars en Scoren voor Gezondheid! Als laatste toegevoegde project werd onlangs het eerste G-voetbaltoernooi in het Kyocera Stadion georganiseerd. Dankzij de aanwezigheid van de gehele ADO Den Haag selectie werd het een onvergetelijk toernooi voor de acht deelnemende teams uit de regio Haaglanden!

De komende jaren wil ADO Den Haag met de stichting ADO Den Haag in de Maatschappij haar projecten blijven uitvoeren onder het motto "Een een-tweetje met de samenleving"! Met de aantrekkingskracht en het bindend vermogen van ADO Den Haag ondersteunt ADO Den Haag in de Maatschappij binnen haar mogelijkheden maatschappelijke organisaties bij het realiseren van hun doelen op het gebied van de bevordering van gezondheid, participatie en educatie bij de inwoners van de regio Haaglanden.