Nieuws

Op Vrijdag 22, Woensdag 27 en Donderdag 28 augustus was ADO Den Haag in de Maatschappij aanwezig met het project Scoren in de wijk tijdens de zomerspektakels die door de Stichting Mooi werden georganiseerd in Escamp, Bouwlust en Laak.

Vrijdag 22 augustus was de kick off in Escamp, ondanks de slechte weersomstandigheden waren er vele kinderen uit de buurt aanwezig die stonden te popelen om lekker te spelen op de ADO Den Haag attracties die met behulp van Gaaf! Verhuur en vele vrijwilligers waren klaargezet. Nadat alle kinderen waren ingeschreven en een stempelkaart hadden ontvangen konden we beginnen met het programma. Met veel enthousiasme gingen de kinderen van onderdeel naar onderdeel, waarbij het plezier er evenals de regen vanaf spatte. Helaas werden de weersomstandigheden met de minuut slechter en waren wij genoodzaakt het programma te stoppen. Dit tot grote teleurstelling van de kinderen en de organisatie. Nadat iedereen binnen een beetje was opgedroogd was er voor de kinderen nog wel een leuke verrassing. Alle deelnemers kregen namelijk een door Aaron Meijers gesigneerd diploma en een originele ADO Den Haag pen! Laten we hopen dat de weergoden ons een volgende keer beter gezind zijn zodat we het voor de kinderen in Escamp nog een keer kunnen organiseren.

Woensdag 27 augustus verhuisde het hele circus met alle attracties naar de wijk Bouwlust waar we op het grote veld aan de Eekhoornrade de volgende Scoren in de wijk hadden opgebouwd. Het weer was perfect, het zonnetje scheen en er waren ook nu weer veel kinderen uit de buurt aanwezig. Na de inschrijving gingen we van start met het programma en konden de kinderen zich uitleven op de attracties en de spelonderdelen. Zo werd er bijvoorbeeld i.s.m. ZVV Den Haag een heuse pannaclinic gegeven door James en konden de kinderen schieten op een gatengoal waarbij ze een stuk fruit konden winnen dat door Kriege & Verhoek ter beschikking was gesteld. Ook konden de kinderen hun conditie testen op de stormbaan en was er een gezondheidsquiz die gegeven werd door de vrijwilligers van de GGD. Zo was er van alles te doen voor de kinderen en was het een prachtige dag. Ook voor deze kinderen lag er aan het einde van de dag weer een diploma en ADO Den Haag pen klaar. Al met al een geweldige dag waar zowel de kinderen als de organisatie enorm van hebben genoten.SONY DSC

Na het succes van de vorige dag bij bouwlust, stonden we de volgende dag Donderdag 28 augustus weer klaar met Scoren in de wijk. Nu was de locatie, het Laakveld in Laak. Ook hier waren met hulp van vele vrijwilligers in korte tijd weer alle ADO Den Haag attracties opgebouwd en stonden we weer klaar om de kinderen uit Laak een leuke middag te bezorgen. Het weer werkte prima mee en ook hier waren weer heel veel kinderen aanwezig. Toen om 13.15 u het startsein klonk gingen de kinderen met veel enthousiasme naar de onderdelen en attracties die uitstekend werden begeleid door vrijwilligers uit Laak. Deze begeleiders coachten de kinderen vol enthousiasme en de onderdelen verliepen mede door hun inzet uitstekend. Ook de kinderen hadden een lach op hun gezicht en deden met veel plezier mee aan alle onderdelen. Om 16.00 u klonk alweer het eindsignaal en na het uitreiken van de diploma’s en de ADO Den Haag pen, konden we concluderen dat ook deze Scoren in de wijk weer een groot succes was. Het is het streven van ADO Den Haag in de Maatschappij om zoveel mogelijk kinderen de gelegenheid te geven om mee te doen aan Scoren in de wijk. Daarom zullen wij in het najaar ook weer een aantal andere stadsdelen aan doen met dit project. Dus ben je tussen de 6 en 12 jaar oud en lijkt het je leuk om eens mee te doen met Scoren in de wijk? Hou dan deze website goed in de gaten en kom dan gezellig langs bij Scoren in de wijk.