Nieuws

Op zaterdag 27 september voorafgaand aan de wedstrijd ADO Den Haag – AZ werden de Haagse voetbalverenigingen uitgenodigd door KNVB district West II en de gemeente Den Haag om allerlei onderwerpen die met sportiviteit en respect binnen de vereniging te maken hebben, samen te bespreken.
Alle aanwezige clubs werden gevraagd om een handtekening te zetten op het ‘Samen voor Sportiviteit & Respect’ bord. Het convenant tussen de gemeente Den Haag en de KNVB werd getekend door wethouder Rabin Baldewsingh en Lionel Martijn van de KNVB district West II. Ook was er tijd om met z’n allen op de foto te gaan op het veld van het Kyocera Stadion.

Tijdens de discussies werd o.a. gesproken over sportveiligheid. Sporten is leuk en het levert prachtige momenten op. Maar soms slaan de mooie emoties die bij sport horen om in ongewenst en zelfs grensoverschrijdend gedrag. Sporters spelen agressief, ouders langs het veld zijn te fanatiek en scheidsrechters worden belaagd. Bestuurders durven vervolgens nauwelijks in te grijpen. Hoe zorg je als club voor een sociale en veilige sportvereniging? En hoe kun je trainers, coaches en ouders hierbij ondersteunen?
Halt en de KNVB werken samen om de voetbalverenigingen bij deze problematiek te helpen.

Als afsluiting van de bijeenkomst konden de deelnemers genieten van de wedstrijd ADO Den Haag – AZ.