Op zondag 14 mei vond de laatste speelronde van de Bijzondere Eredivisie in seizoen 2022-23 plaats op De Vijverberg, ofwel de thuisbasis van De Graafschap. Tijdens deze speelronde konden de G-Storks zich meten tegen de thuisploeg en NEC Nijmegen.

Toen de ADO Den HaaG-Storks op zondagochtend wakker werden wisten ze meteen dat het een belangrijke dag zou worden. Er zou niet alleen een nieuwe speelronde van de Bijzondere Eredivisie plaatsvinden, maar het was ook nog eens moederdag. Dit beloofde dus alvast een dag vol beleving te zijn! Om 08.15 uur stond iedereen klaar voor de hoofdingang van het Bingoal Stadion om opgepikt te worden door de spelersbus van ADO Den Haag. Met luid geroep werd de spelersbus onthaald door de G-Storks en na het openen van de deuren stormden ze allemaal enthousiast naar binnen. De aanwezige moeders van de G-Storks werden tijdens de busreis getrakteerd op mooie roze ADO Den Haag sjaals die ze aangeboden kregen door hun zonen/dochters.

Bij aankomst werd de aanhang van ADO Den Haag hartelijk ontvangen door het ontvangstcomité van De Graafschap. Nadat de spelers zich hadden omgekleed konden ze opwarmen op de prachtige grasmat van de Vijverberg. Deze opwarming werd op een uitstekende manier geleid door assistent-trainers Dylan en Timo.
Na de uitgebreide warming-up mochten de spelers het toernooi aftrappen tegen de gastheer. De Graafschap had een aardige aanhang aanwezig bij deze speelronde en dit zorgde voor een fantastische sfeer. De G-Storks gingen uitstekend om met deze druk en creëerden de beste kansen tijdens de eerste helft. Na een felbevochten partij moesten beide teams uiteindelijk de punten delen.

Voor de tweede en laatste wedstrijd van deze speelronde moesten de spelers van ADO Den Haag het opnemen tegen NEC Nijmegen. Dit bleek vanaf het eerste fluitsignaal een moeilijke partij en tijdens de eerste helft was ‘De Gelderse Ronaldo’ goed voor drie doelpunten. Na een goede teambespreking begon ADO Den Haag in de tweede helft aan een ‘remontada’. Ondanks een karaktervolle tweede helft moest ADO Den Haag zich toch gewonnen geven met een 5-3 eindstand.

Op de terugreis naar het Bingoal Stadion was de sfeer nog steeds fantastisch, ondanks de moeilijke wedstrijden. Alle deelnemers konden met de nodige trots terugkijken op de uitstekende prestaties van dit seizoen en hierbij toegevoegd kwam nog een rugzak vol prachtige herinneringen!

ADO Den Haag in de Maatschappij bedankt de ouders van de deelnemers, Players United, Stichting het Gehandicapte Kind, en De Graafschap voor het succesvol maken van deze ‘Bijzondere’ dag!