Op donderdag 20 april was er weer een gezellige OldStars training op het terrein van voetbalclub H.V.V. Laakkwartier. Een voetbaltraining voor mannen van 60 jaar of ouder, en deze ‘walking football’ variant heeft net iets andere regels. De bal mag niet hoog worden gespeeld (onder heuphoogte) en je mag niet rennen. Het gaat er vooral om dat de mannen bewegen en natuurlijk plezier hebben met elkaar.

We verzamelden allemaal tussen 9.30 en 9.45 uur in de kantine, alle OldStars, trainers Philip en Ramon, en drie stagiaires Quinten, Wiebren en Lukas. Iedereen praatte even bij en dronk een bakkie koffie. Om 10.00 uur stond iedereen omgekleed klaar op het nat geregende veld en begon de training. Er werd begonnen met een warming-up, die voor de stagiaires zwaarder leek te zijn dan voor de echte OldStars. De warming-up werd verzorgd door Ben, één van de spelers. Na de warming-up werd er een pass- en trapvorm rondom de middencirkel gedaan, die door trainer Philip was uitgewerkt. Deze oefeningen werden nog gevolgd door een afwerkvorm.

Als afsluiting werd een grote partij gespeeld met iedereen die aanwezig was. Na een redelijk gelijk opgaand partijtje, won team geel uiteindelijk met 7-5. Al met al een geslaagde training op de donderdagochtend voor de doorgewinterde OldStars, aanwezig door weer en wind!

Verslag: Maatschappelijk Stagiair Lukas Nijboer