Nieuws

Op woensdag 15 maart vond een nieuwe bijeenkomst van ADO Herinneringen plaats in de Brasserie van het Bingoal Stadion. In totaal waren er 34 mensen aanwezig waaronder voormalig ADO Den Haag spelers Lex Schoenmaker en Ron van Baaren. Deze laatste stond ook het publiek te woord door de kundige vragen van clubarchivaris Frans Leermakers te beantwoorden. Voor de eerste keer tijdens bijeenkomsten van ADO Herinneringen werd er ook een bingo gehouden.

Cliënten van Florence, Respect en Cardia komen maandelijks, op de derde woensdag van de maand, naar het Bingoal Stadion voor de bijeenkomsten van ADO Herinneringen. Sommige nieuwe gezichten en enkele oude bekenden kwamen tussen 10.30 en 11.00 binnenstromen om weer enkele uren herinneringen op te halen over ADO Den Haag en om bij te praten over hun favoriete club. Zoals gewoonlijk begon de bijeenkomst met het doornemen van allerlei krantenknipsels, plakboeken en foto’s vanuit de historie van de club. Op de achtergrond werden ook klassieke Nederlandse hits uit de jaren 60 en 70 afgespeeld om een passende sfeer te creëren.

Nadat iedereen de ADO Den Haag archieven had doorgenomen, was het tijdstip aangebroken om de speciale gast van deze bijeenkomst voor te stellen aan de groep, namelijk Ron van Baaren. Rechtsbuiten Ron van Baaren, die bekend stond om zijn snelheid en zijn flitsende acties, vertelde enthousiast over hoe het voelde om door te breken bij FC Den Haag in de jaren 70. Zijn liefde voor voetbal stak hij niet onder stoelen of banken en ondanks dat hij het fantastisch vond om bij FC Den Haag (internationaal) te voetballen, vond hij speelminuten toch belangrijker. Hiervoor verhuisde hij in 1977 naar Spijkenisse, waar hij uiteindelijk zijn voetbalcarrière beëindigde.

Na dit uiterst boeiende gesprek was het alweer tijd voor de lunch. Na de lunch stond er een leuke verrassing op het programma, namelijk de eerste ADO Herinneringen Bingo! De deelnemers werden in 8 teams verdeeld en op hun bingokaarten stonden foto’s van voormalige en huidige ADO Den Haag spelers en trainers. ‘Bingoal’ klonk het luid na enkele rondes en de deelnemers van Florence gingen ervan door met de hoofdprijs: goodybags van ADO Den Haag!

Als afsluiting kregen de deelnemers oude filmbeelden te zien van o.a. Lex Schoenmaker en Dick Advocaat, beiden geïnterviewd door Kees Jansma, en de bekerwinst van ADO Den Haag in 1975. De humoristische gesprekken die daarmee gepaard gingen zorgden voor buldergelach bij de deelnemers.

De begeleiders van Respect Zorg, Cardia en Florence, Ron van Baaren, Lex Schoenmaker en de vrijwilligers van ADO Herinneringen worden bedankt voor hun inzet en hun aanwezigheid. De volgende bijeenkomst vindt plaats op 19 april 2023 in de Brasserie van het Bingoal Stadion.