Nieuws

Op maandag 20 en dinsdag 21 februari ‘23 kregen de kinderen van Playing for Success bezoek van twee spelers van ADO Den Haag. Op maandag waren dat Jordy Wehrmann en Silvinho Esajas en op dinsdag liepen Amir Absalem en Max de Waal het Perscentrum binnen.

Les krijgen in een wow-omgeving!

Playing for Success is een grensverleggend concept voor kinderen uit de bovenbouw van het basisonderwijs. De doelstelling van Playing for Success Den Haag is het vergroten van het zelfbeeld en zelfvertrouwen van zowel meisjes als jongens, die bij het leren op school een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Er wordt een speciaal ontwikkeld programma aangeboden in een motiverende en uitnodigende omgeving, waardoor hun zelfvertrouwen en motivatie toenemen.
Een leeromgeving met een zogenaamde “WOW-factor” speelt hierbij een sleutelrol. Het project Playing for Success Den Haag vindt plaats in het Bingoalstadion (maandag, dinsdag) en op de Sportcampus in het Zuiderpark (woensdag en donderdag).

Bij ADO Den Haag wordt op maandag en dinsdag gebruik gemaakt van de persruimte. Op beide dagen komen twee groepen van twee verschillende scholen naar het leercentrum om te werken aan hun zelfvertrouwen, motivatie, zelfstandigheid en/of samenwerking. In de huidige periode op maandag zijn dat kinderen van de Leyenburgschool en Waterland. Op dinsdag komen kinderen van De Ontmoeting en De Vlieger naar het Bingoal Stadion.

Rol als journalist

Voordat de spelers kwamen werd met de kinderen hun rol als ‘journalist’ besproken. Er werd bijvoorbeeld verteld wat open en gesloten vragen zijn. Daarna gingen de kinderen in twee groepen uiteen en bedachten ze een vraag voor de ADO-speler. Aan het eind van de ‘eerste helft’ werden de vragen geprint en dit blad werd alvast klaargelegd voor het moment dat de ADO-speler bij het groepje aansloot.
De ADO-spelers Silvinho Esajas en Jordy Wehrmann (op maandag) en Max de Waal en Amir Absalem (op dinsdag) namen bij binnenkomst in het Perscentrum plaats achter de desk en tot verrassing van de kinderen werden eerst de rollen omgedraaid! Dat was best wel spannend. Ze kwamen één voor éen naar voren en moesten zelf een vraag beantwoorden, die de ADO-speler aan het kind stelde.

Na de vragen ging ieder kind met beide spelers op de foto. Daarna werden de kinderen verdeeld over twee groepen en mochten ze nu eindelijk hun ‘eigen vragen’ stellen aan de spelers! De antwoorden verwerkten ze op hun eigen vragenblad. Aan het eind van de bijeenkomst deden de kinderen samen met de spelers nog het spel Ren je Rot.

Een dikke tien!

Het is leuk om te zien hoe de kinderen zich steeds meer op hun gemak voelden bij de spelers en ze hen ook steeds meer durfden te vragen. In eerste instantie werden er door de kinderen vooral voetbalvragen gesteld. Later kwamen de meer persoonlijke vragen. Hierbij valt te denken aan: “Wat is je lievelingseten?”, “Wat doe je graag in je vrije tijd?” en: “Wat zou je willen doen als je geen voetballer meer bent?” Door deze vragen te stellen, kwamen de kinderen er achter dat sommige spelers, net als veel kinderen, ook graag gamen of wel eens een snack eten. Eén kind wist het gevoel van deze dag mooi samen te vatten: “Deze dag krijgt van mij een dikke tien!