Nieuws

Na een winterpauze in januari was het op 15 februari tijd voor de eerste ADO Herinneringen bijeenkomst van 2023. De aanwezige cliënten van Respect Zorg, Florence en Cardia werden getrakteerd op fantastische verhalen van club legendes Lex Schoenmaker, Joop Jochems en Piet de Zoete, en kregen ook de kans om nieuwe contacten te leggen met mensen uit andere zorgcentra. Deze bijeenkomst werd ook bijgewoond door vertegenwoordigers van het Ministerie van VWS.

Zoals gewoonlijk kwamen de enthousiaste cliënten en hun begeleiders rond 11.00 uur binnenstromen in het Bingoal Stadion. Tijdens deze editie was het legendarische middenveld duo Piet de Zoete en Joop Jochems te gast om te spreken over de meest succesvolle jaren van ADO Den Haag. Clubicoon Lex Schoenmaker, vaste bezoeker van ADO Herinneringen, sloot bij het gesprek aan met mooie verhalen!

De vragen, gesteld door de archivaris van ADO Den Haag Frans Leermakers, gingen over hoe het was om onder de legendarische coach Ernst Happel te spelen, wat er allemaal gebeurd was tijdens de fameuze reis naar de Verenigde Staten, wat hun lievelingsmomenten van hun carrière waren, wie de moeilijkste tegenstanders waren en ook het onverwachte 4-2 verlies van ADO Den Haag tegen Holland Sport op 22 februari 1970. Dit mooie moment voor Holland Sport werd toegelicht door Holland Sport-kenner Hans de Jager.

De deelnemers genoten van de ludieke verhalen en momenten van deze gouden generatie van ADO Den Haag. Na het interview was er nog volop tijd om te genieten van de lunch en met elkaar in gesprek te gaan over ADO Den Haag. ADO Den Haag OldStars (deelnemers aan het Walking Football) Theo van Leeuwen, Rob Gaspers en Ben van Kampen deelden hun ADO-ervaringen en belevenissen met de ouderen.

De begeleiders van Respect Zorg, Cardia en Florence, Joop Jochems, Piet De Zoete, Lex Schoenmaker en de vrijwilligers van ADO Herinneringen worden bedankt voor hun inzet en hun aanwezigheid. De volgende bijeenkomst vindt plaats op 15 maart 2023 in de Brasserie van het Bingoal Stadion.