Nieuws

Op zondag 12 Februari stond de workshop Social Media op het programma. Deze workshop was bedoeld om onze G-Storks in te laten zien wat de positieve maar ook de negatieve kanten zijn van social media, en welke relatie social media heeft met ADO Den Haag. Naast de workshop werden uiteraard ook de voetbalschoenen nog aangetrokken om te doen wat de spelers het liefst doen, voetballen!

Op zondagmiddag verzamelden de spelers van de ADO Den HaaG-Storks om 13.30 uur op het Jeugdcomplex De Aftrap voor de workshop met als onderwerp social media. Een onwijs belangrijk onderwerp om als speler van ADO Den Haag wat informatie over te weten.
Alle spelers zaten keurig op de afgesproken tijd in de bioscoop waar om 14.00 uur het theorie gedeelte onder leiding van trainer Wesley van start ging. “Wat is social media nou eigenlijk?” vroeg trainer Wesley. “Je hebt verschillende media waar informatie op wordt gedeeld” gaf Thijn leergierig aan! ‘’Wat heeft dat dan voor een relatie met ons als ADO Den Haag?” vroeg trainer Wesley direct na het antwoord van Thijn. “ADO Den Haag deelt ook allemaal informatie zoals transfers of uitslagen’’ zei Jasper direct na het stellen van de vraag. De G-Storks wisten al onwijs veel en konden op iedere vraag duidelijk antwoord geven. De uiteindelijke boodschap die in de koppies bleef hangen was ‘’Altijd vriendelijk, lief, netjes en met een open houding de media te woord staan, ook al zit het op dat moment even tegen’’!

Met deze boodschap gingen de spelers de kleedkamer in om hun voetbalschoenen aan te trekken en nog even een dik uur te knallen en te verbeteren voor de eerstvolgende speelronde van de Bijzondere Eredivisie.
Na de warming-up startte de groep met verschillende passvormen, waarbij het accent lag op het binnenkant voet spelen en de lichaamshouding die onwijs belangrijk is bij een pass over de grond. “Wat moet je doen met je bovenlichaam als je een bal over de grond wilt spelen?’’ vroeg trainer Remco. ‘’Naar voren leunen zodat de bal laag blijft’’ gaf Valentin goed aan.

Na de passvormen kozen de trainers voor een afwerkvorm om nog even goed warm te draaien voordat we naar het partijspel gingen. De G-Storks scoorden fantastische doelpunten en gaven daarmee aan klaar te zijn voor de eindpartij. Het werd een spannende, gretige en energieke partij waarbij er ondanks de gedrevenheid heel sportief werd gespeeld. De wedstrijd werd in goede banen geleid door scheidsrechter Jarno, die vandaag helaas wegens een blessure niet actief kon meedoen aan de training.