De afgelopen twaalf weken stonden in het teken van het ‘Leven als een ADO-Prof!’ traject, waarbij in totaal 180 deelnemers verdeeld over 8 verschillende locaties in regio Haaglanden trainingen hebben gevolgd met de thema’s gezondheid, acceptatie en ontwikkeling. Op elke locatie is op een passende wijze het traject afgesloten door alle deelnemers hun ‘Leven als een ADO-Prof!’ certificaat uit te reiken met daarbij een uniek T-shirt van kledingmerk en projectpartner PLYRS.

Op de laatste training hebben alle deelnemers deelgenomen aan de Workshop ‘Fair Play Game’ van de Anne Frank Stichting. ADO Den Haag zet zich al vele jaren in om racisme en discriminatie te tackelen binnen en buiten het veld. Tijdens deze ‘Fair Play Game’ hebben de deelnemers over discriminatie geleerd door middel van keuzes maken in (online) situaties die zich kunnen afspelen in een voetbalteam. De deelnemers hebben nagedacht over hoe ze als individu en als team een dergelijke situatie kunnen aanpakken.

Nu alle deelnemers hun certificaat en PLYRS T-shirt hebben ontvangen en de trainingen succesvol hebben afgerond, mogen de deelnemers zich officieel ‘ADO-Prof’ noemen! Er wacht hen een toekomst waarin ze mogelijk andere kinderen kunnen inspireren en bewuster maken over de keuzes van het leven, waarbij de profvoetballer als metafoor kan dienen.

Het project ‘Leven als een ADO-Prof!’ wordt mede mogelijk gemaakt door kledingmerk PLYRS, vervoersmaatschappij Van Heugten Tours, Anne Frank Stichting, Stichting MOVE, Sporttuin Moerwijk, Sporttuin Schilderswijk, Sporttuin Duindorp, Sporttuin Transvaal, Buurtcentrum De Mussen, Leergeld Den Haag, YOUZ Parnassia en HVV Laakkwartier.