Sinds eind september wordt er in de Schilderswijk een traject van het Leven als een ADO-Prof! project gedraaid in samenwerking met Buurtsportvereniging De Mussen. Gedurende een periode van 12 weken leren de deelnemers bij over hoe het is om als profvoetballer door het leven te gaan. De onderwerpen van o.a. gezondheid, samenwerking, acceptatie, doelen stellen en sociale media maken deel uit van het lesprogramma. Op donderdag 17 november en donderdag 24 november 2022 hebben de jongeren deelgenomen aan de MOVE in 1 dag workshop van Stichting MOVE. 

Het traject van Leven als een ADO-Prof! loopt al enkele weken in de Schilderswijk en op donderdag 17 november was het tijd voor de groep om een buurtbijdrage te bedenken die een positieve impact zou kunnen leveren in de Schilderswijk. “Een yoga training geven voor ouderen in de wijk”, was het idee van één enthousiaste deelnemer, maar iedereen kreeg de mogelijkheid om te stemmen op hun favoriete initiatief. Uiteindelijk besloten de jongeren om een voetbaltoernooi te organiseren en om groente en fruit uit te delen aan mensen uit de buurt.

Op donderdag 24 november was het aan de deelnemers om deze activiteiten uit te voeren. Wat ze niet hadden verwacht, was dat er enkele speciale gasten zouden komen meehelpen tijdens deze dag, namelijk: ADO Den Haag selectiespelers Jesse Reinders en Elano Yegen! Om 16.30 uur werd de groep in tweeën gesplitst, zodat meerdere aspecten van deze activiteit tegelijkertijd uitgevoerd konden worden. Eén groep hield zich bezig met de praktische zaken van het toernooi m.a.w. het uitzetten van een veld, het verplaatsen van de doelen, het klaarzetten van de hesjes, de regels afspreken en natuurlijk het kiezen van een scheidsrechter. De andere groep ging in de straten van de Schilderswijk op zoek naar deelnemers voor het toernooi.

Nadat de voorbereidingen afgerond waren kon het toernooi van start met 4 teams. De teams die niet in het veld stonden gingen aan de slag met de tweede activiteit van de dag: groente en fruit uitdelen aan de mensen in de buurt. Met een glimlach op het gezicht gaven de kinderen mandarijnen, appels, peren en paprika’s weg.

Na afloop van het toernooi en het uitdelen van fruit kregen alle deelnemers een welverdiend diploma en mochten ze ook met een mooie medaille naar huis. Maar, het hoogtepunt kwam nog op het einde, toen ze allemaal op de foto mochten met ADO Den Haag spelers Jesse Reinders en Elano Yegen!

De medewerkers van Stichting MOVE, Jesse Reinders en Elano Yegen worden bedankt voor hun bijdrages tijdens deze twee dagen. De volgende Leven als een ADO-Prof! activiteit voor de deelnemers van De Mussen vindt plaats op donderdag 1 december.