Nieuws

Eén op de negen kinderen in de grote steden groeit op in (verborgen) armoede. Voor deze kinderen is het niet vanzelfsprekend om een cadeau te krijgen van Sinterklaas op 5 december.
Stichting Sintvoorieder1 verzorgt met haar vrijwilligers pakketten voor kinderen tot 18 jaar. Hiervoor werkt de stichting samen met verschillende maatschappelijke partners die ervoor zorgen dat de cadeau-pakketten bij de juiste kinderen terechtkomen. Radio West, Den Haag FM, Sleutelstad (de lokale omroep van Leiden en omstreken), Studio Alphen (Alphen aan den Rijn en omstreken) en de lokale omroep van de Bollenstreek Bo samen actie om in totaal 20.000 cadeaus in te zamelen ten behoeve van de kinderen die anders met Sinterklaas geen cadeau zouden krijgen.

Van maandag 14 november tot en met vrijdag 18 november staan de radiozenders van de hiervoor benoemde omroepen daarom helemaal in het teken van de actieweek Sintvoorieder1. Samen met de luisteraars is het doel om 20.000 cadeaus in te zamelen!

Dat ADO Den Haag nog altijd bijdraagt aan de maatschappelijke ondersteuning van haar regio werd ook deze week weer zichtbaar. Vertegenwoordigers van de club waren namelijk dagelijks betrokken bij de Sintvoorieder1 actie, op initiatief van TV West en Den Haag FM. Samen werden er meer dan 25.000 cadeaus zodat elk gezien iets onder de schoorsteenmantel heeft liggen tijdens Sinterklaas. Vrijdagochtend doneerde keeper Hugo Wentges nog maar eens 500 cadeaus aan dit prachtige initiatief, terwijl onder andere aanvoerder Boy Kemper, Lex Schoenmaker en verschillende supportersgroepen hem al voor gingen. 

whatsapp image 2022 11 18 at 2.22.11 pm 1
Boy Kemper samen met presentatrice Celine Huijsmans die de actie Sintvoorieder1 steunen.

Hoe kun je jouw cadeau doneren?

Help jij mee om dat getal van 20.000 cadeaus te bereiken? Elk cadeau met een maximale waarde van EUR 25 is van harte welkom! Voor kinderen en jongvolwassenen van 0 tot en met 18 jaar. Denk naast speelgoed voor de kleintjes ook aan knutselmateriaal, verzorgingsartikelen en aan (Sinterklaas)snoepgoed; ook dat is van harte welkom. Je cadeau hoeft niet te worden ingepakt, want zo kunnen de vrijwilligers van Stichting Sintvoorieder1 ze makkelijker verwerken tot cadeaupakketten voor de juiste leeftijdsgroepen bij de kinderen die ze gaan krijgen.

Kijk op https://www.omroepwest.nl/sintvoorieder1 voor meer informatie.

whatsapp image 2022 11 18 at 2.22.10 pm 1