Op maandag 7 november 2022 stond deze vraag centraal tijdens de bijeenkomst van Follow Your Dreams in het Bingoal Stadion van ADO Den Haag. De 22 deelnemers van het ‘Maatschappelijke Diensttijd’ project kregen uitleg over de impact die ADO Den Haag op haar regio wil maken en gingen aan de slag met een unieke opdracht.

Met het broodnodige bakje koffie op schoot zaten de deelnemers rond half 11 klaar voor het eerste onderdeel van de bijeenkomst. Tijdens een presentatie werden de deelnemers meegenomen in de sociaal-maatschappelijke projecten van voetbalclub ADO Den Haag en de waarborging hiervan in de stichting ADO Den Haag in de Maatschappij. De rode draad was de maatschappelijke verantwoordelijkheid van een voetbalclub voor haar regio en de verschillende structurele en impactgerichte programma’s waar ADO Den Haag het verschil mee wil maken. Deze programma’s werden in verschillende video’s toegelicht.

Na deze informatieve bijeenkomst was het tijd om in beweging te komen. De deelnemers kregen een rondleiding door het stadion van ADO Den Haag om nogmaals te laten zien dat er bij ADO Den Haag veel meer is dan alleen het voetbal op het veld. Er werd een kijkje genomen in de eventzalen, de persruimte, de kleedkamer en SkyLounges, waarbij er een toelichting werd gegeven over de rijke historie van de club en de vele mogelijkheden die een stadion biedt naast de voetbalwedstrijden van de ADO-mannen en -vrouwen. Na de rondleiding stond de lunch op het programma, waarbij er ’genetwerkt’ kon worden.

Tot slot was het de beurt aan de deelnemers. Zij gingen in groepjes aan de slag met de opdracht ‘Hoe maak jij maatschappelijke impact’? Door gebruik te maken van het 5W-model ontworpen de groepjes hun eigen maatschappelijke project, dat werd gepresenteerd aan de jury. Het winnende idee had een rondreizende sportdag voor ouderen ontworpen die wekelijks op verschillende locaties kon plaatsvinden in de regio. Het winnende team ging naar huis met een prijzenpakket van ADO Den Haag.

07112022 followyourdreams workshop 005

Follow Your Dreams is een project van de gemeente Den Haag en haar partners. Dit project is onderdeel van het rijksoverheidsprogramma Doe mee met MDT. Je leert jezelf kennen, verbetert je samenwerkingsvaardigheden én werkt aan je toekomst. Want met Follow Your Dreams bouw je een netwerk op en ben je beter voorbereid om te kiezen voor een baan of opleiding.